Imprimeix
PDF

Pons presenta evidències de les falsedats del Govern respecte al Parc Bit Menorca

Pons comissióEl diputat Socialista Marc Pons, acompanyat per el portaveu del Grup Socialista al Consell de Menorca Joan Marquès, ha presentat diverses proves documentals del desistiment del Govern autonòmic a executar la construcció del Parc Bit Menorca i sobre com el vicepresident econòmic va amagar la informació d'aquest desistiment en una compareixença al Parlament.

Després de detallar l'origen de la inversió estatutària tancada durant l'anterior legislatura per construir el Parc Bit Menorca, Pons ha contraposat l'actitud i les declaracions públiques de l'executiu Balear amb les seves actuacions internes, actuacions que venen avalades per diversos documents.

Pel que fa a l'actitud pública el diputat ha recordat que el 25 octubre 2011 el Parlament va aprovar per unanimitat l'acord que el Govern executi de manera immediata el Parc Bit. Gairebé un any després, el 25 setembre 2012, el vicepresident va comparèixer, a instàncies del Grup Socialista, perquè expliqués per quin motiu no havia complert amb el mandat.  "Va donar la culpa a l'anterior Govern, així hi tot, va assegurar que volia fer el Parc Bit, que s'executaria més endavant i no va voler respondre preguntes sobre el fet que el Govern es va trobar  amb un expedient de contractació en marxa".

Respecte a la gestió interna el relat es remunta a un mes abans de les eleccions quan "el director gerent del Parc Bit certifica que hi ha els doblers per poder executar el Parc Bit de Menorca". El document que es troba en l'expedient de tramitació del Parc Bit, expedient pel qual Grup Socialista ha necessitat 1 any i mig per poder-hi accedir. En aquest mateix expedient s'hi inclou la memòria justificativa de la necessitat de contractació, que es firma el 25 d'abril de 2011, en el qual "es torna a dir que hi ha recursos i s'explica la necessitat i justificació d'haver de fer aquest projecte".

Posteriorment el 14 de juliol de 2011, després de les eleccions, "el secretari i vocal de la mesa de contractació certifica que totes les empreses que han presentat oferta han subsanat les deficiències que hi pogués haver i per tant només falta resoldre quina és la millor adjudicació".

Pons també ha mostrat la Liquidació del 2011 dels Comptes Generals on s'hi recull una partida de 5 milions d'€ per el Parc Bit, on hi ha reservats 5 milions d'€, a on hi ha autoritzats 5 milions d'€, disposats per poder-se i on "el propi Govern Bauzà certifica que té pendent de l'ordre de pagament 4.250.000, el cost d'execució de les obres".

Però sis mesos després el Govern pren una decisió, no explicada fins ara, que certifica la renúncia a la construcció del Parc Bit. Una decisió que Pons ha destapat amb un document amb data de 6 de juliol de 2012 en el qual es comunica a les 20

constructores que s'havien presentat que se'ls "retorna la garantia provisional (la fiança) que havien presentat i on se'ls comunica que es suprimeix l'expedient d'adjudicació". Una comunicació que contrasta amb el fet que no és fins dos mesos després, el 10 de setembre, quan el Consell d'Administració del Parc Bit Menorca acorda renunciar a l'expedient d'adjudicació de les obres.

Però el més greu que acredita la realitat documentada és que l'acord que es "retornen els doblers, que no s'executarà rés" es comunica quinze dies abans de la compareixença al Parlament del vicepresident econòmic per donar compte de per quin motiu encara no s'han adjudicat les obres. "Va fer un discurs teòric on parlà de tot, va dona les culpes a tothom. Però no va explicar que havia arxivat l'expedient, que havia tornat les garanties, quan els doblers hi són per Liquidació i perquè està certificat per els propis tècnics i els responsables del Parc Bit.

Ens han enganat, ens estan enganant" amb una actuació que "parla del respecte a una societat, a unes institucions com l'ajuntament d'Alaior i el Consell van acordar per unanimitat exigir la immediata execució d'aquest projecte".

Tant Pons com Marquès han parlat "d'indignació". El portaveu Socialista al Consell ha denunciat que "la gestió que li pertoca al PP de les iniciatives que va començar el Govern anterior no pot passar per l'enganada col·lectiva. La confiança i la transparència s'han de traduir en fets". Marquès adverteix que "la contundència d'aquesta informació s'ha de traduir en reivindicació política des del Consell, no per el guany dialèctic entre partits polítics, sinó perquè això afecta a l'economia dels ciutadans i ciutadanes, perquè afecta al model econòmic que ens ha de permetre ser capdavanters amb els valors que l'illa té. Que la gestió del PP hagi estat així de negligent és una greu responsabilitat i en demanarem comptes"

En la mateixa línia s'ha expressat Pons qui ha anunciat que dilluns es registrarà la petició de compareixença urgent del vicepresident. A més el diputat ha recordat que el Parc Bit d'Alaior és una inversió estatutària i els doblers que s'hi destinen són finalistes. "En farem un seguiment perquè el 31 de desembre, sinó s'ha executat el Govern haurà de retornar els diners. Si acaben arribant a un acord amb el Govern central perquè els diners es destinin a una altra cosa també hi estarem a sobre".

Per acabar el diputat menorquí ha reflexionat sobre aquesta manera d'actuar i les seves conseqüències. "Si visquéssim en una realitat amb un mínim de sentit comú suposo que algú assumiria responsabilitats, però malauradament tot està tant desacreditat tal vegada hi ha coses que puguin semblar normals. El que està clar és que per aquesta via el Govern fa que la política estigui més enfora dels ciutadans i no genera cap confiança per mirar cap endavant. El pròxim dia que el vicepresident comprengui in ens expliqui qualsevol cosa ens l'haurem, de creure desprens d'haver vist tot això?", s'ha demanat Pons per finalitzar.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube