Imprimeix
PDF

Antonio Diéguez sobre els nous imposts: "és com llevar als ciutadans una paga extra"

Diéguez psib El PSIB-PSOE torna a demanar que es suspengui també  l'impost a l'aigua embotellada, per ser un producte de primera necessitat

El PSIB-PSOE ha expressat el seu rebuig a l'avantprojecte dels nous imposts que començarà dimarts que ve la seva tramitació parlamentària. En declaracions fetes després de la Junta de Portaveus, el socialista Antonio Diéguez ha lamentat la "desorientació" del Govern, que ha aprovat aquests imposts sense cap consens i cap diàleg, de forma improvisada i totalment en contra de la seva pròpia ortodòxia econòmica neoliberal. "El Govern ha aconseguit una cosa insòlita en aquesta comunitat autònoma : posar-se en contra tots els sectors econòmics i socials", ha explicat Diéguez.

Els socialistes estan en contra dels nous imposts perquè suposen un atac directe als sectors econòmics i al consum, no són ni progressius ni mediambientals, perjudicaran directament a les famílies i frenaran la recuperació. "Els imposts graven els productes de consum bàsic de les famílies, i provocaran inflació, a més d'una contracció de la demanda i la disminució de l'activitat econòmica", ha denunciat Diéguez. De fet, segons diversos estudis, els imposts podrien suposar uns 700 euros més de cost anual per a una família. "És com llevar als ciutadans una paga extra", ha apuntat el socialista.

El PSIB-PSOE ha presentat un total de 90 esmenes, 77 de supressió i una a la totalitat, a l'avantprojecte de llei d'imposts. Una de les propostes socialistes és retirar l'impost a l'aigua embotellada, que és un producte de primera necessitat, al igual que la llet. Tal com estava plantejat l'impost, un 50% dels ingressos provenien  de la llet i l'aigua, ara tot haurà de recaure damunt l'aigua, si no es canvia. "Consideram que l'aigua és un producte de primera necessitat, com la llet, i demanam que es retiril'impost", ha apuntat Diéguez.

El socialista ha afegit que els imposts regressius del Govern tenen alternativa en les propostes socialistes, que defensen que pagui més qui més té, amb pujades de l'IRPF a les rendes més altes, un impost a empreses que contaminin, o més impost als grans patrimonis.     

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube