Imprimeix
PDF

El PSOE demanarà explicacions al Govern sobre les prospeccions al nord de Menorca

foto aerea Els socialistes estan preocupats per dos projectes de prospeccions marines de gas i petroli que es projecten entre Catalunya i Menorca

El Grup Socialista al Parlament vol que el Govern autonòmic es posicioni respecte a dos projectes autoritzats pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme per tal que dues empreses realitzin prospeccions sísmiques marines per trobar gas i petroli en una àrea que se comprèn una amplia zona situada a 13 quilòmetres de la Costa Brava catalana i 30 de la costa nord de Menorca.

Els diputats socialistes han requerit que el Conseller de Medi ambient comparegui en Comissió per tal que expliqui quin coneixement té d'aquests projectes i quina és la seva postura al respecte. En aquest sentit cal recordar que l'organització ecologista Oceana ja ha posant l'accent sobre el perill d'aquestes actuacions. A banda d'advertir dels danys que "podrien ésser irreversibles" si es detecta petroli i es produeix un vessament, els seus responsables asseguren que les exploracions sísmiques són "un tipus d'activitats que arriba a reduir les captures pesqueres a la meitat i amenaça la pesca comercial i recreativa". A més exposen que a l'àrea designada "viuen nombroses espècies amenaçades i protegides, com a catxalots, tortugues i dofins, que sofreixen pèrdues auditives i fugen dels llocs on es realitzen aquest tipus de proves".

Des d'Oceana detallen que la manera de dur a terme aquestes prospeccions passa pel fet que durant gairebé tres mesos, una embarcació de gran grandària, dotada d'un canó per detectar borses de petroli i gas sota el jaç marí, generarà explosions d'aire comprimit que assoliran quilòmetres de distància sota l'aigua. Aquestes proves sísmiques produiran "un soroll ensordidor, 100.000 vegades més intens que un avió a reacció, cada 10 segons, 24 hores al dia".

També cal destacar que a Catalunya una trentena d'entitats ecologistes, centres de submarinisme i confraria de pescadors s'han unit en una plataforma amb la intenció d'aturar aquestes prospeccions

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube