Imprimeix
PDF

El PSOE lamenta la doble falta de respecte de Sansaloni a Menorca: unes dades que ningú ha vist i la nul·la voluntat de trobar-se amb els treballadors

Noemi Gomila Gomila espera que el conseller Sansaloni "no trigui 6 mesos més en tornar a Menorca i quan ho faci ens porti unes dades reals de la situació de les llistes d'espera a l'illa i es reuneixi amb els representants d'aquests professionals que amb la 'seva entrega i professionalitat són la clau de la Sanitat Pública'".

"Les xifres no són bones, estic preocupat i no estic gens content" (...)"Feim feina per baixar aquestes xifres". Aquest és un extracte de les declaracions del conseller Balear de Salut, Família i Benestar Social en el Ple del Parlament del passat 5 de març. Unes declaracions a les que s'afegeix la consideració expressada ahir a Menorca pel Sr Sansaloni que la clau per aconseguir-ho és l'entrega i la professionalitat dels treballadors de la Sanitat Pública Balear.

"Des del PSOE Menorca compartim plenament aquest paper clau dels treballadors de la Sanitat Pública Balear, però lamentem que els actes del conseller Sansaloni siguin diametralment oposats a les seves paraules". Així s'expressa la consellera insular Noemí Gomila qui critica el fet que en la seva primera visita a Menorca "gairebé sis mesos després del seu nomenament, el Sr Sansaloni no s'hagi volgut reunir ni amb els representants sindicals de l'Àrea de Salut de Menorca, ni amb la Junta de Personal de l'Hospital Mateu Orfila, desatenent així les seves peticions".

"Després de molts mesos de tensió entre la direcció de l'IB-Salut a Menorca i els professionals de la Sanitat Pública, després de les queixes expressades públicament per metges, caps i coordinadors de serveis pel deteriorament progressiu de la Sanitat Pública, després de la dimissió d'algun cap de servei, després de les queixes que han provocat la reducció d'horaris de Unitats Bàsiques de Salut, després que el SATSE denunciés que l'Àrea de Menorca és la més precària de Balears...el Sr Sansaloni ve per primer cop a Menorca i no és capaç de reunir-se amb els representants d'aquests treballadors...D'aquesta manera reconeix el conseller el paper clau d'aquests professionals?".

Però no només l'actitud del conseller durant la seva primera visita a Menorca "ha deixat molt que desitjar. També ho ha fet la seva argumentació que 'Menorca té les llistes d'espera més baixes'. En primer lloc caldria dir-li que, si això fos veritat, tampoc seria cap alè...ja que a partir de les úniques dades que disposem relatives a Menorca, perquè l'obscurantisme de la conselleria de Salut és absoluta a l'hora de facilitat dades per illes, sabem que les llistes d'espera quirúrgiques a Menorca s'ha incrementat un 43% des que governa el PP".

En aquest sentit Gomila denuncia que, precisament per la manca de dades territorialitzades, el Sr Sansaloni "ens demana un acte de fe" quan diu ningú espera més de 60 dies per ser intervingut per una patologia greu...però en aquest cas l'acte de fe queda desmentit per les declaracions de la consellera Aurora Herráiz en el ple insular de febrer - amb unes dades que, segons Herráiz, havia aconseguit de la Conselleria i del Mateu Orfila però de les que el Grup Socialista no en té cap constància, ni han estat publicades oficialment- . "No sé si es que no es coordinen, no xerren entre ells, o és que algú ha comès un error però el cert és que la consellera Herráiz va assegurar, literalment -en resposta a una Proposta d'Acord presentada per la consellera Gomila per garantir una atenció sanitària de qualitat pels ciutadans de Menorca, proposta a la que el PP va votar en contra- que 'las listas de espera quirúrgica, a las operaciones importantes se están dando salida: solamente tiene 100 días de espera'...en que quedem en 60 o 100 dies d'espera?" (*)

Una situació que tal i com exposa la consellera Socialista evidencia com "el PP no sols no compleix amb el que va prometre als ciutadans quan assegurava eliminarien les llistes d'espera, sinó que les augmenta en un 43% i per a major abundament deixa de publicar-les a la vegada que deixa sense efecte el Decret que estipulava el límits de temps d'espera per ser atesos per l'IB-Salut en funció de la gravetat assistencial. Tot això a banda d'haver eliminat el Defensor del Pacient. On és la transparència de la que tant fa gala el Partit Popular?"

En definitiva Gomila espera que el conseller Sansaloni compleixi les seves paraules, "no trigui 6 mesos més en tornar a Menorca i quan ho faci ens porti unes dades reals de la situació de les llistes d'espera a l'illa i es reuneixi amb els representants d'aquests professionals que amb la 'seva entrega i professionalitat són la clau de la Sanitat Pública'".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube