Imprimeix
PDF

El PSOE portarà a totes les administracions l'oposició a la creació d'un macro port privat esportiu a Fornells

FornellsDamià Borràs: "El conseller ha de complir la seva paraula. Insistirem des del Parlament per aconseguir que això no es faci, farem totes les iniciatives legislatives que siguin necessàries per evidenciar que Fornells està en contra del macro port privat esportiu. 


"S'hi ha manifestat tothom per unanimitat. Fins i tot hem vist a la senadora per Menorca que ha celebrat la unanimitat de l'Ajuntament". Així s'ha pronunciat el diputat Damià Borràs fent referència al compromís del conseller de Turisme de respectar la voluntat municipal en els nous projectes i la posterior unanimitat de l'Ajuntament i de la Junta de Fornells en contra de la iniciativa.

A més Borràs ha recordat que el conseller de Turisme "ha deixat clar al Parlament que no era raonable aprovar cap nou port sense abans haver fet els plans directors dels ports de cadascuna de les illes i el pla director no està fet.".

En la mateixa línia s'ha manifestat el conseller socialista Joan Marquès. "Des del Grup Socialista al Consell Instarem a l'equip de Govern a que segueix els mateixos criteris que l'Ajuntament Com que en paral·lel a la petició d'informe que Ports ha demanat al consistori també l'haurà demanat al CIMe instarem en plenari a pronunciar-nos donant suport a la postura raonable de l'Ajuntament de preservar els valors autèntics d'aquesta badia".

Marquès també ha posat èmfasi en la decisió del PP d'aturar la redacció del Pla Insular de Costa, "el document de visió de conjunt que, tot i no tenir competències, sí que aportava a les administracions competents quin era el model nàutic que volia Menorca. I aquest model no passava per aquestes construccions, sinó per preservar els encants d'aquesta badia compatibilitzant l'ús nàutic que ja té amb els valors ambientals".

Borràs i Marquès han acompanyat al batles Xisco Ametller, a la regidora Constanza Navarro i als representants socialistes a la Junta Local de Fornells Xavier Pinyol i Maria de la Hoz per escenificar la unió del tot el PSOE per tal que es faci respectar la voluntat en contra del macro port. Així de taxatiu ha estat Pinyol. "Se'ns va prometre que escoltarien als fornellers. L'Ajuntament ja ha opinat, la Junta Local també i fa molts anys també va opinar el poble de Fornells i volem que es compleixi aquesta paraula. Tots hem dit que no i és no.

De la seva banda Navarro ha recordat que el projecte inclou una zona de Centre Comercial "de més de 2.500 metres quadrats a l'entrada de Fornells, aferrat a la carretera. Això també afectaria moltíssim al petit comerç i als restauradors de Fornells"

Finalment, i després d'advertir que el projecte quadruplica l'actual port, Ametller ha assegurat tenir "la consciència ben tranquil·la perquè la nostra decisió és la millor possible".

Gestió del port actual

Respecte a la gestió del port actual de Fornells i a la possibilitat que s'adjudiqui a una sola empresa, Ametller recorda que el que es demana des de l'Ajuntament són tarifes assequibles per als fornellers. "Pensem que la gestió pública sempre és més econòmica que la privada. Apostem per la pública, però sabem que ASMEN ha intentat gestionar-ho directament i sembla que no ha pogut. Sigui quina sigui la gestió que se'n faci, demanem que a les bases del concurs es tingui en compte que els preus per als vesins siguin els més econòmics possible."

De la seva banda Borràs ha advertit que la intenció del Govern és la de "treure una nova concessió dels amarraments actuals dins una macro concessió dels ports de qualsevol de les Illes. Això voldria dir que els interessos dels fornelles també poden ser molt penalitzats perquè ningú qui tingui interès de gestionar-lo des de Fornells podrà presentar-se per gestionar aquest port i 3 o 4 més de Mallorca i Eivissa".

El diputat insisteix que Ports de les Illes Balears, "com a ens públic, no ha procurar generar beneficis per a l'administració, sinó procurar generar-los per al poble de Fornells. Qui n'ha de treure profit de la gestió d'aquests amarraments és Fornells, la seva economia i la seva gent". En aquest aspecte ha diferenciat la gestió (pantalà per pantalà) de petites empreses locals, associacions veïnals i entitats que es du a terme en aquests moments de la intenció del Govern d'impulsar la macro concessió. De fet Borràs ha advertit que "això pot comportar tenir un Trapsa dos al damunt. Perquè tindràs una empresa que gestionarà un caramull de ports de Menorca i d'altres illes i aquesta empresa mirarà pels seus propis interessos i no pels de Fornells o Ciutadella".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube