Imprimeix
PDF

El PSOE Menorca defensa que el projecte de s’Enclusa s’executi tal i com es va acordar entre administracions i vesins

Vicenç tur El PSOE Menorca, amb els seus màxims responsables al capdavant, considera necessari que el projecte per convertir s'Enclusa en el centre d'Interpretació de la Reserva de la Biosfera respecti les línies mestres determinades en el procés de participació ciutadana desenvolupat en l'anterior mandat i el compromís pactat entre les diverses administracions (Ajuntament, Consell i Govern).

El Secretari General Vicenç Tur defensa la necessitat de complir "els projectes acordats i signats relatius a les inversions estatutàries a Menorca durant l'anterior legislatura. Uns projectes –Pati de Sa Lluna, Parc Bit, port de Ciutadella, fibra òptica, sales multifuncionals i s'Enclusa- que van néixer a partir de la participació ciutadana amb acord institucional entre administracions i convenis tancats i fruit, també, de la solidaritat entre municipis amb visió insular".

En aquesta línia, i en el cas concret de s'Enclusa, des de la direcció del PSOE Menorca s'abordarà la reunió dels representants socialistes a l'Ajuntament de Ferreries i els responsables del Consell amb la màxima predisposició de col•laboració per tal que el projecte es pugui executar, en el termini atorgat per el Ministeri, a partir del que vesins i administracions van decidir durant el passat mandat. Una predisposició que es fa extensible a les sales multifuncionals del mateix municipi i de Sant Lluís.

Sobre la petició de l'equip de Govern des Mercadal de crear una Aula de la Mar a Fornells, el PSOE de Menorca considera que aquesta iniciativa hauria de ser atesa per part del Govern autonòmic com una nova inversió estatutària.

En aquest aspecte -i després que a principis d'abril representants del PSOE al Parlament, Consell, Ajuntament i Junta Local fessin front comú per oposar-se al projecte de macroport esportiu privat i denunciessin el dèficit de manteniment del port i el passeig forneller- consideren que l'Aula de la Mar seria un projecte idoni per tal que l'executiu autonòmic demostrés el seu compromís amb aquest nucli històric; sobretot tenint en compte que en el que portem de legislatura no s'ha presentat ni un sol nou projecte d'inversió estatutària a Menorca (de fet el Govern Balear no ha presentat ni un sol projecte d'inversió, estatutari o no, per a l'illa). Cal recordar que només entre 2011 i 2013 ha deixat d'arribar a Balears 800 milions d'euros del Govern de l'Estat per aquest concepte; una quantitat que hauria pogut generar 27.000 llocs de feina a Balears. (Les inversions estatutàries preveuen que Balears rebrà cada any, fins 2014, prop de 400 milions d'euros, però els darrers anys s'han produït greus incompliments).

Davant d'aquesta realitat els socialistes han dut a terme diverses iniciatives per tal de reclamar aquests doblers, que ni el PP ni el Govern demanden. La darrera ha estat la proposta de Francesc Antich al Senat per tal que es prorrogui el termini perquè puguin arribar a Balears totes les inversions estatutàries del Govern central que no ho hagin fet abans del 2014. L'objectiu és que no es doni per perdut el finançament que correspon a Balears per llei però que no ha arribat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube