Imprimeix
PDF

El PSOE valora positivament la petició unànime del Parlament de Catalunya per demanar una OSP amb Barcelona a un preu just i amb suficients connexions

Dami Borrs-274x206 El PSOE Menorca fa una lectura molt positiva de la declaració aprovada de forma unànime per tots els grups polítics representats al Parlament de Catalunya en què es demana al Ministeri de Foment que declari la Obligació de Servei Públic (OSP) en la ruta entre Menorca i Barcelona amb una tarifa universal de 45 euros.

Aquesta tarifa seria tant per a residents com per a no residents, i un increment de freqüències que garanteixi un mínim de 4 vols diaris d'anada i tornada. En aquest aspecte cal destacar la importància de reclamar un preu concret i un nombre mínim de vols per evitar que el Ministeri pugui acabar adjudicant una OSP que no respongui a la necessitat dels menorquins i menorquines (i de l'economia illenca) d'aconseguir bons preus i millors freqüències.

Els socialistes menorquins consideren que la defensa de la Cambra Legislativa Catalana de la necessitat de millorar "les importants deficiències" d'aquesta connexió, així com el reconeixement a la feina feta per la Plataforma El Transport Aeri Ofega Menorca, van en la mateixa línia del que sempre ha defensat el PSOE, tant a les institucions menorquines com al Parlament Balear.

En aquest sentit, i a diferència del paper que està jugant el Govern Balear després que el conseller Delgado hagi oblidat la demanda que va formular el 24 de gener de 2012 a la Ministra de Foment relativa a la "Declaració de Servei Públic dels vols amb la península (amb aplicació efectiva per a les illes menors en temporada baixa)", el PSOE de Menorca sempre ha mantingut –i ho continua fent- el seu compromís de donar suport a les reivindicacions de la Plataforma.

En definitiva els i les Socialistes menorquins esperen i desitgen que la unitat de totes les forces polítiques catalanes serveixi d'exemple per als representants de tots els grups al Parlament Balear i faci recapacitar al Ministeri de Foment sobre la necessitat de tenir una ruta amb la capital catalana amb preus raonables i freqüències suficients.

Del que es tracta s'articuli un sistema que garanteixi el dret a la mobilitat entre Menorca i el principal destí dels menorquins i menorquines (ja segui per negoci, oci, per estudiar o per motius de salut cal tenir en compte que per cada deu menorquins que volen a Madrid a l'hivern, n'hi ha trenta-cinc que ho fan a Barcelona), així com el principal mercat emissor de l'Estat respecte a l'illa. Això sí, aquesta OSP hauria de donar una estabilitat de freqüències, horaris i preus però sense limitar la capacitat turística ni la competència. I és que el sistema de la OSP no té perquè suposar cap entrebanc per a la millora de la connectivitat de Menorca; tot al contrari, pot esser una gran oportunitat si es negocia correctament. De fet els problemes, en tot cas, es poden derivar del contingut concret de la declaració que determini el Ministeri.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube