Imprimeix
PDF

El PSOE ofereix obrir un espai de negociació sobre el PTI a Menorca, però el PP no l'atén

Damià Borràs ple El Grup Popular aprova tot sol modificar la llei 7/2012 per eliminar el termini d'aprovació de la Norma territorial Transitòria.

"El Pla Territorial Insular és una pesadilla". Aquesta és la concepció que té el Partit Popular –expressada per boca del diputat Antoni Camps- sobre la normativa que determina que un "territori petit i fràgil" com és Menorca torbés "precisament en la seva debilitat, en la seva feblesa, un argument capital de la seva bellesa".

Durant el debat sobre la demanda formulada per l'equip de Govern del Consell de Menorca per tal que el Parlament autoritzi a eliminar el termini d'un any que la Llei 7/2012 (aprovada pel propi grup Popular, dins el qual es troba el president Tadeo) va determinar per a la creació d'una Norma Territorial Transitòria a l'illa, així com modificar el punt 2 apartat C de la disposició addicional novena, ha quedat en evidència la gran diferència de model territorial entre el PP i el PSOE i quina interpretació fan de la frase 'Qui estima Menorca, no la destrueix', un concepte que els 'populars' fa temps que repeteixen "com un eslògan".

L'encarregat d'exposar la postura Socialista ha estat el diputat Damià Borràs qui ha defensat la necessitat que el Consell de Menorca dugui a terme el que determina el Pla territorial Insular i ara, quan compleix 10 anys, cerqui "el pacte polític i el consens social" per abordar la seva revisió. "Parin la taula dels acords d'una vegada, que tothom s'hi vol asseure. Tots hi esteim disposats. Si volen duradora la revisió del Pla Territorial, si la volen perdurable, s'oblidin de Normes Transitòries i sembrin les llavors del pacte territorial. Parlem de si i com hem de créixer, quins són els límits i els àmbits del creixement. En les seves mans està el propiciar l'acord. Un acord perdurable, durador, sostenible. Ja no els queda gaire temps. Ni temps ni crèdit".

Durant la seva intervenció Borràs ha denunciat que la Norma Territorial Transitòria genera molts dubtes, tant a nivell formal com de contingut. En el primer aspecte lamenta que el PP vulgui "agafar el moll de l'os del Pla Territorial (la protecció del litoral i del sòl rústec) i extirpar-lo a través de la Norma Transitòria. Una Norma que suposa menys tramitació, menys control, menys participació, menys transparència i una ordenació que suplanta i que desplaça el PTI". A més també ha exposat que aquesta Norma territorial Transitòria suposa "usurpar la voluntat, la capacitat de planificació i l'autonomia municipal".

D'altra banda el diputat menorquí ha lamentat que gairebé dos anys després d'assumir el Govern de Menorca amb un discurs que determinava la revisió del PTI com la clau de volta per tal de crear creixement econòmic i reduir l'atur, encara no se'n sàpiga rés del contingut d'aquesta Norma Territorial. "El pas implacable del temps polític, el silenci públic etern, contumaç i aquest debat que ara tenim alimenten el dubte i engreixen la sospita", ha advertit. Una sospita que atenent als arguments que acompanyen la Proposició de Llei i el currículum territorial del PP "en podem deduir (tant de bo m'equivoqui!) que les intencions de la Norma no són, precisament, limitar les oportunitats de creixement que permet el Pla Territorial vigent. Ben al contrari, treure-li tota la cafeïna protectora del territori, deixar-lo en xerigot mediambiental i polític".

En definitiva, mentre el PP continua ancorat en el concepte que el PTI és una pesadilla i no n'aborda la seva revisió –encara que així ho determina la pròpia Llei- els seus responsables pretenen tirar envant una norma cautelar i transitòria que no determina cap termini, que per la pròpia condició de transitòria "afegirà una quota significativa d'inseguretat jurídica" i que, "pel cap prim, necessitarà un altra any perquè pugui entrar en vigor. Per aprovar el Pla Territorial hauran de mester la vida dels hereus, vida que no tindran".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube