Imprimeix
PDF

El PSOE de Menorca demanda al Govern i al Consell que clarifiquin els acords anunciats a la Conferència de Presidents

Vicenç Tur 2El PSOE de Menorca considera que el resultat de la Conferència de Presidents requereix força explicacions i més concreció davant de la transcendència dels temes abordats.

En primer lloc els socialistes menorquins es mostren preocupats per "l'obscurantisme" amb què s'està tractant la negociació d'una qüestió clau per al futur del Consell com és la de la Llei de Finançament de les institucions insulars. Els dubtes i les preocupacions del PSOE es deriven de les declaracions del president Bauzà –recollides a la nota de premsa del Govern- en la qual s'informa que "es tracta d'un tema prioritari pel Govern", però a continuació que "després de la presentació per part de tots els Consells de les al•legacions pertinents, en breu, s'iniciaran reunions bilaterals amb les institucions insulars amb la intenció de millorar l'articulat".

El cert és que el grup Socialista al Consell de Menorca no té cap mena d'informació no només sobre les possibles al·legacions que pugui presentar l'equip de Govern insular, sinó ni tan sols respecte al text sobre el que s'han de presentar aquestes al·legacions. Per als responsables del PSOE, en veu del seu secretari general Vicenç Tur, "davant d'un tema tant transcendental com el fiançament del Consell, el plantejament dels executius insulars i autonòmic no es pot basar en un acord intern del PP o en un pacte entre ambdós equips de Govern. Davant d'una negociació que pot hipotecar el futur de la institució insular s'ha de cercar l'acord, com a mínim amb totes les forces polítiques representades al Consell. Si el conseller Huguet ha comparegut voluntàriament

per intentar justificar l'endarreriment en la tramitació de la Norma Territorial Transitòria, d'igual manera resulta imprescindible que el President Tadeo comparegui per explicar què és el que s'està negociant sobre la Llei de Finançament dels Consells, en quina línia van les al·legacions i quin és l'objectiu final que pretén aconseguir". En aquest sentit els socialistes es mostren "absolutament oberts a dialogar i a arribar acords" per tal de cercar una unanimitat que reforci el pes de l'equip de Govern en la negociació amb l'executiu autonòmic i la resta de consells.

Una altra de les qüestions exposades ahir que requereix ser clarificada és l'anunci que per saldar el deute del Govern amb els consells, les institucions insular seran tractades com a proveïdors. En aquest cas els socialistes adverteixen que del perill que aquesta consideració "pugui suposar que els consells hagin d'assumir càrregues financeres per poder cobrar". Des del PSOE de Menorca consideren que la relació entre administracions "no es pot transformar en una relació on l'administració autonòmica tracti als consells, purament, com a empreses privades. En tot cas el que no es pot permetre són passes enrere, rebaixes, a l'hora de cobrar tot el que l'executiu autonòmic deu a l'insular". A més l'anunci de Bauzà en aquest àmbit també "obre la porta a demanar què pensa fer amb els deutes que Govern Balear acumula amb els ajuntaments".

Finalment i en relació a l'anunci de transferència de la competència de promoció turística abans de finalitzar la legislatura, els responsables del PSOE Menorca adverteixen sobre la "necessitat ineludible que aquests traspàs compti amb una correcta dotació econòmica; sobretot tenint en compte la retallada més que significativa que ha patit durant aquesta legislatura la partida que el Govern destina a promoció turística de Menorca".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube