Imprimeix
PDF

El PSOE interpel·larà al president Tadeo sobre els anuncis realitzats en la Conferència de Presidents

CIMe El portaveu del grup Socialista al Consell de Menorca Joan Marquès ha registrat de cara al proper plenari una interpel·lació dirigida al president Tadeo en la qual li demanda "sobre la voluntat política del grup Popular per establir pactes i consensos", així com "l'ampliació d'informació dels assumptes tractats a la Conferència de Presidents" celebrada el passat dia 29 d'abril a Menorca.

Marquès ha formulat aquesta interpel·lació pel fet que els anuncis realitzats en la Conferència requereix explicacions concretes i la recerca d'acords davant de la transcendència dels temes abordats.

En relació a la negociació de la Llei de Finançament de les institucions insulars, els consellers del PSOE mantenen el que ja van dir fa un any, després que en la primera Conferència de Presidents s'anunciés que al juny de 2012 es presentaria un esborrany d'aquesta norma i al 2013 entraria en vigor aquesta. Malgrat l'endarreriment el grup Socialista manté tota la voluntat de suport a l'equip de Govern per tal d'aconseguir el millor finançament possible per l'illa.

Però per poder assolir un acord entre les forces representades al Consell el primer que hauria de fer el president Tadeo és clarificar dubtes i posar llum sobre les declaracions que va realitzar president Bauzá quan després de la Conferència declarava que "després de la presentació per part de tots els Consells de les al•legacions pertinents, en breu, s'iniciaran reunions bilaterals amb les institucions insulars amb la intenció de millorar l'articulat". Cal que el Sr Tadeo expliqui a la societat menorquina com s'està tractant la negociació d'una qüestió clau per al futur del Consell com és la Llei de finançament dels Consells, ja que el grup Socialista no té cap informació no només sobre les possibles al·legacions que pugui presentar l'equip de Govern insular, sinó ni tan sols respecte al text sobre el que s'han de presentar aquestes al·legacions.

Un altre dels temes que es van abordar a la Conferència i que requereix explicacions és el de la transferència als Consells de la competència de promoció turística, especialment després dels canvis al capdavant de la que era la Vicepresidència Econòmica i del fet que el Consell de Mallorca se n'hagi desmarcat i el seus responsables, també del PP, hagin decidit que no la volen.

Els socialistes estan a favor d'aquest traspàs ( així ho va plantejar al Parlament Marc Pons al setembre de 2011 i també ho ha fet en el darrer plenari el diputat Xico Tarrés). Però cal assegurar que la transferència d'aquesta competència compti amb una correcta dotació econòmica, sobretot tenint en compte la retallada més que significativa que ha patit durant aquesta legislatura la partida que el Govern destina a promoció turística de Menorca, que va suposar la renúncia als 2 milions anuals que per primer cop l'executiu autonòmic va atorgar al Consell, via conveni, durant l'anterior mandat per tal que l'administració insular establís estratègies promocionals pròpies. En aquest aspecte cal lamentar que el grup Popular rebutgés la proposta de Tarrés de recuperar aquest convenis mentre no es faci efectiu el traspàs. També caldria clarificar per quin motiu s'ha decidit iniciar ara el traspàs quan a la Conferència celebrada fa un any el president Bauzá va assegurar que encara no era el moment perquè no hi havia capacitat econòmica.

En aquesta interpel·lació Marquès també demanarà sobre l'afirmació realitzada pel president autonòmic després de la Conferència que per saldar el deute del Govern amb els Consells aquests seran tractats com a proveïdors. En aquest punt els socialistes demanaran més concreció davant de la possibilitat que les institucions insulars hagin d'assumir més càrregues financeres per poder cobrar. De fet també caldria estudiar reclamar al Govern que compensi els interessos que fins ara ha hagut de pagar el Consell pels crèdits que hagi hagut de subscriure per culpa dels impagaments de l'administració autonòmica

Respecte a les inversions estatutàries s'hauria de concretar el compromís d'executar les programades i comunicar el calendari d'execució de totes elles. També seria necessari què el president Tadeo expliqués què esta fent, si és que està fent alguna cosa, per aconseguir-ne de noves ja que totes les que està executant el Consell són les que va deixar tancades l'anterior executiu. En tot cas el grup Socialista espera una resposta un poc més concreta que les declaracions del president Bauzà quan –segons la nota de premsa del Govern- es va limitar a assegurar que 'es continua treballant amb el Govern Central'

Finalment sobre l'anunci que els convenis entre el Govern i els Consells en matèria de benestar social, especialment sobre dependència i discapacitat, se signaran aquest mes de maig Marquès reconeix que si es compleix aquest compromís es tractarà d'una bona notícia. De tota manera el portaveu del grup Socialista insisteix que el més important és que sempre es garanteixin les aportacions necessàries per atendre a les necessitats de la ciutadania...i més tenint en compte les dificultats que viuen milers de persones (que en el cas de Ciutadella s'han traduït en el fet que en 4 mesos l'Ajuntament ha gestionat tants ajuts socials com en tot 2012) i l'endarreriment en el cobrament dels ajuts del Consell que han denunciat algunes entitats de l'àmbit social

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube