Imprimeix
PDF

El Consell de Menorca s'endarrereix en el pagament d'ajuts a les ONG´s perquè el seu únic criteri és el de l’estalvi a costa de les persones més desafavorides

Noemi GomilaLa situació que pateixen les entitats sense ànim de lucre, denunciada de forma reiterada per la consellera Noemí Gomila, posa al descobert la distorsió de la realitat que l'equip de Govern del Consell de Menorca intenta imposar per tapar les retallades en l'àmbit Social

L'endarreriment també suposa l'incompliment flagrant d'un acord de ple (d'abril de 2012) que, a instàncies del grup Socialista, defensava que tant ASPANOB com la resta d'entitats de caire social obtinguessin el suport necessari del Consell per continuar amb la seva tasca

"Hay que ponerlo en orden y luchar por el mantenimiento de los servicios, hace falta eficiencia y eficacia. Hay cosas que se deben cambiar, pero la calidad no se resentirá y, en cambio, mejorará la manera de trabajar"(...) "No quiero crispar a la población. Este departamento lo está habiendo bien. En Menorca no hemos hecho ningún recorte, ni lo habrá". Aquestes són algunes de les declaracions efectuades per la consellera de Benestar Social, Aurora Herráiz, en els darrers plens insulars en resposta a diverses qüestions platejades pel grup Socialista en defensa dels Serveis Socials a Menorca.

Doncs bé, s'acaba de fer públic què entén la consellera Herráiz per eficiència i eficàcia. Algunes entitats socials acaben de demostrar la "fal·làcia", denunciada reiteradament per el Grup socialista, de que a Menorca no hi hagut cap retallada i que les coses s'estan fent bé.

"No és plat de bon gust que els fets demostrin el que els consellers del PSOE ja vam alertar a finals de 2012, però el que resulta realment lamentable és la situació en que queden les entitats que fan feina per la integració, la cohesió i el suport social a causa d'una política que prioritza l'obsessió per tancar pressupostos amb superàvit per davant del suport a les persones més necessitades". D'aquesta manera es pronuncia la consellera Noemí Gomila sobre la queixa d'ASPANOB.

Cal recordar que durant la valoració dels pressupostos insulars de 2013 Gomila ja va explicar que els comptes públics per aquest any recuperaven un programa que el mateix equip de Govern havien fet desaparèixer al 2012. Ja fa gairebé mig any la consellera socialista exposava que "es tracta d'una una partida d'ajuts a entitats socials per a programes d'atenció dotada amb 130.000 € (l'any 2011 eren 150.000). Aquesta és una recuperació fictícia: la consellera Herráiz ha portat aquesta partida a aprovació al Consell Executiu de principis de desembre, però és per accions que ja s'han dut a terme en el 2012. El que fa la consellera és apedaçar una errada dels anteriors pressupostos. Fruit de la pressió que ha patit i de la poca resposta que estava donant en Serveis Socials ha hagut d'aprovar aquesta nova partida, però com que no tenen pressupost la inclouen als comptes de 2013". Una realitat, "un engany" que ara es tradueix en aquest endarreriment en el pagament dels ajuts.

En definitiva el cert és que la consellera Sra Herráiz ha intentat cobrir la seva "errada" de l'any passat amb càrrec als pressupostos d'enguany i el que ha fet en realitat és incomplir els acord unànimes d'abril de 2012, derivats de propostes presentades per la consellera Gomila, en els quals s'instava a l'equip de Govern a 'continuar donant el suport necessari a les entitats socials i sanitàries que presten serveis socials a Menorca'.

Finalment Gomila espera que la consellera Herráiz no torni a "errar. De moment esperem que per els ajuts de 2012 no s'equivoqui i sigui veritat que a finals de mes ho tindrà llest". De fet les bases de la convocatòria determinen que el termini per dictar i notificar la resolució finalitza durant la primera quinzena de juny. "Però el que encara no sabem és què passarà amb els ajuts d'aquest any. Els 130.000 euros inclosos en els pressupostos d'enguany (20.000 manco dels que hi havia el 2011) hauran de servir per cobrir la convocatòria de 2012 i 2013? O la d'aquest any es cobrirà amb càrrec als pressupostos de l'any que ve?".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube