Imprimeix
PDF

El PSOE presenta una Proposta per garantir la màxima transparència, equitat i seguretat jurídica de la feina del Consorci de Disciplina Urbanística en Sòl Rústic

JoanMarqués cimeEl grup socialista al Consell de Menorca presentarà al proper plenari insular una Proposta d'Acord (PdA) relativa al Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic.

La proposta, que formularà el conseller portaveu Joan Marquès, té per objectiu millorar la transparència i la seguretat jurídica, així com publicitar de forma inequívoca la independència del Consorci i la garantia d'igualtat de tot ciutadà davant la feina d'aquest ens.

En concret la PdA, a partir de la condició del Consell de "membre nat del Consorci" i atenent a la "responsabilitat" de l'administració insular en el "bon funcionament" d'aquest ens, recull 5 punts d'acord.

El primer demana que l'equip de Govern "es comprometi a treballar per tal que la totalitat dels municipis de l'illa formin part del Consorci –en l'actualitat l'integren 7 dels 8 municipis- per aconseguir una actuació més coherent, en el sentit que es fa des d'una perspectiva insular, que dona més efectivitat a la prevenció de la infracció i al compliment de la disciplina urbanística en el sòl rústic illenc, així com un major suport a les decisions que l'ens pugui prendre".

El segon insta a promoure "la formulació i el coneixement públic del Pla d'Inspecció per a garantir la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic" i la creació d'una secció a la web del Consell "per informar sobre les actuacions, normativa, restitucions, documentació, etc".

També es proposa demanar "als serveis jurídics de la institució que un funcionari/a redacti un informe aclaridor sobre les obligacions del Consell i ajuntaments membres del Consorci, derivades de l'article 4 dels seus estatuts".

Alhora Marquès demana que s'ofereixi "el suport tècnic necessari als ajuntaments per tal d'atendre, el més ràpidament possible, les sol·licituds de certificació del caràcter legalitzable, o no, de les actuacions expedientades pel Consorci".

Finalment el conseller portaveu del grup Socialista insta a l'equip de Govern a portar a la consideració del Ple "les propostes en les delimitacions d'assentaments en el medi rural de conformitat amb la previsió establerta a l'article 3 de la llei de Mesures Urgents per a l'Ordenació Urbanística Sostenible, així com els sòls transformats a l'entrada en vigor d'aquesta llei, segons la seva disposició addicional primera".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube