Imprimeix
PDF

El PSOE denuncia que la manera com es va fer el tancament del Port de Maó l'estiu passat ha influït de manera evident en l'oposició a un nou tancament

Vicenç Tur 2El grup municipal de PSOE de Maó ha presentat avui els resultats d'una enquesta que els seus membres han realitzat als responsables d'empreses i negocis ubicats al Port per copsar la seva opinió sobre el tancament a la circulació de trànsit rodat.

L'enquesta, sorgida a la sectorial sobre el Port arran de la polèmica que va generar el tancament durant l'estiu passat de part del Moll de Llevant, compta amb 16 preguntes i va ser lliurada a una norantena de negocis i empreses establertes a la rada maonesa, 73 de les quals les van retornar contestada. L'enquesta també distingeix entre els establiments ubicats al Moll de Ponent, al de Llevant o al de Llevant on es va produir el tancament al trànsit. "El nostre objectiu és posar a disposició de l'Ajuntament aquesta informació. No pretenem que sigui un estudi de crítica, pretenem posar a disposició un anàlisi concret de molta gent vinculada al Port que ha volgut opinar d'algunes accions concretes", així s'ha pronunciat el portaveu del grup Municipal, Vicenç Tur.

D'entre les preguntes formulades cal destacar el resultat de la 3 a la 5. En aquestes es demanava si consideren que el tancament del Port pot ser una bona mesura . El 70% respon que no (xifra que davallava fins el 58% al Moll de Llevant que es va tancar l'estiu passat). També es preguntava si s'està d'acord a com es va fer el tancament l'any passat i la resposta de la immensa majoria (92%) va ser negativa; una resposta que contrasta a la recollida quan es va demanar si s'estaria d'acord amb un tancament planificat i consensuat: en aquest cas la resposta ha estat afirmativa en un 56% dels casos (percentatge que augmenta fins el 67% a la zona tancada l'estiu passat). Davant d'aquests resultat el portaveu del grup Municipal considera que la "manca de planificació, diàleg i consens de l'equip de Govern ha provocat que tota la gent que hi estava en contra es ratifiqués en el no i que molta gent que hi estava a favor canviés d'opinió. És molt greu perquè s'ha matat una possibilitat de valorar-ho".

Un altre aspecte a destacar de l'enquesta és el que fa referència a si, en cas de tancament, els residents i les persones vinculades al sector nàutic havien de poder accedir a la zona i si aquests havien de tenir algun tipus de targeta acreditativa. En tots dos casos tres quartes parts dels afectats han contestat positivament. "Si ho sumem a les observacions escrites que ens han realitzat els enquestats, veiem que aquestes valoracions responen a la sensació que el pas d'alguns vehicles per la zona tancada al trànsit a l'estiu va ser un dels aspectes de major descontrol del tancament".

Durant la explicació de l'enquesta els representants socialistes també han posat l'accent en la qüestió dels aparcaments. "Aquí hi ha una sensació un poc contradictòria. Hi ha molta gent que considera que davant de bars i restaurants l'aparcament en línia tenen certa afectació negativa, però en canvi a les zones de més botigues ja els està bé que els aparcaments estiguin davant la façana". De tota manera el 63% dels enquestats creu que els aparcaments, tal i com estan ara, no són una bona solució. També cal destacar que el 71% creu que el tancament NO impulsa un major consum ni ajuda a revitalitzar el port (amb una variació important entre la zona de Llevant que va quedar tancada: només el 61% creu que no l'impulsa, davant del 84% de la zona adjacent a l'afectada pel tancament). En el que sí hi ha un ampli consens, amb un 84% de suport, és en que són necessaris més aparcaments.

Encara en relació amb la manera d'accedir al Port el 85% dels enquestats creuen que el trenet turístic no era el mitjà de transport públic més adient. "Una postura pràcticament unànime, que contradiu el que va voler vendre l'equip de Govern", ha recordat Tur.

Destacar també que els responsables dels negocis han assegurat que un 77% dels clients van manifestar l'opinió sobre el tancament (amb major afectació a la zona tancada i a la col·lindant). D'aquests clients –i segons el què han contestat els empresaris- un 81% de la clientela la va qualificar de negativa (el percentatge més elevat es va registrar a la zona adjacent al tancament).

Per últim el 53% dels establiment que han contestat l'enquesta asseguren que el seu negoci es va ressentir del tancament; amb especial incidència a la zona col·lindant (63%) i amb menor afectació a la zona més allunyada com era el Moll de Ponent (on un 57% assegura que no se'n va ressentir).

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube