Imprimeix
PDF

El PSOE reclama el compliment dels compromisos signats entre Consell i Govern per a la posada en marxa del Centre de dia d’Alzheimer de Ciutadella

Centre alzheimer CiutadellaLa diputada Joana Barceló, la consellera Noemí Gomila i la regidora Maria Cabrisas han posat avui damunt la taula la exigència que l'equip de govern insular compleixi amb el Conveni signat el 13 d'agost entre el Consell i el Govern pel funcionament i manteniment de 30 places d'estades diürnes per malalts d'Alzheimer i altres trastorns cognitius del Centre de dia de Ciutadella, amb una aportació de 150.450 euros per part de l'executiu balear.

Un conveni a partir del qual "aquest centre quedava incorporat a la Xarxa de recursos públics del sistema d'autonomia i atenció a la dependència. Aquest ingrés està previst als pressupostos del Consell de 2012 amb 150.000 euros, mentre que per el 2013 en són 296.000", segon detalla Barceló.

Barceló també ha explicat que el mateix dia es va signar un altre conveni general en el qual s'acordaren les places de dependència que gestiona el Consell a Menorca, amb 64 residencials i les 20 places de centre de dia de Santa Rita i 24 places centre dia de Maó i amb una partida total de 1.755.000 euros. "També s'hi indica que amb el conveni aquestes places s'integren a la Xarxa Pública d' atenció a la dependència. Però ara ens trobam –ha denunciat la diputada- que dins el mapa de la Xarxa de Dependència del Govern Balear figura el Centre de dia de Ciutadella, que desmantellen, i en canvi no apareix el centre de Dia de Maó, pels quals també han rebut els recursos necessaris".

Davant d'aquesta realitat la diputada ha expressat la preocupació del PSOE per "la incapacitat de l'equip de govern del Consell Insular de gestionar els convenis que signa i, per tant, posar en funcionament les places del Centre de dia d'Alzheimer" i respecte al perill que aquesta incapacitat pugui tenir l'impacte de perdre recursos de la llei de de Dependència a Menorca. "Balears és la tercera comunitat en el rànquing de més baixa atenció a les persones dependents. Només un 0,84% de la població són persones beneficiaries de prestacions quan la mitjana nacional és el doble (1,6%). A Balears tenim 6.633 persones beneficiaries de dret pendent que se'ls assigni una prestació i a Menorca poden ser unes 800 persones les que tenint el dret reconegut estan pendents que se'ls assigni una prestació de la llei de Dependència. La situació

és greu i nosaltres seguim pensant que aquests centres són necessaris i és necessari que funcionin dins de la Llei de Dependència. Però en tot cas, el Consell té alternatives que no siguin tancar i perdre i prou?. Podem parlar de qualsevol alternativa, però que no signifiqui renunciar als recursos de la dependència que tenim amb aquests dos convenis", ha afegit Barceló.

La consellera Noemí Gomila ha mostrat la indignació del Grup Socialista davant l'actitud de la Sra. Herráiz. "És sagnant que la consellera es basés, i es continua basant, en uns arguments tant poc sòlids com dir que s'ha tancat un centre perquè no hi ha demanda". Gomila qualifica aquesta postura "d'insultant, sobretot veien com darrerament hi ha declaracions de l'entitat que de fa molts anys treballa amb aquest col·lectiu. Les declaracions dels seus responsables ratifiquen que realment era necessari que es poses en marxa el centre"; un centre que van trobar a punt per inaugurar-se (tenia fiançament i tenia places dins la Xarxa de Dependència) Per tant no entenem per quin motiu s'ha tirat enrere i s'opta per tancar. No ens podem permetre aquest luxe de no posar a disposició dels ciutadans recursos assistencials en Serveis Socials".

En definitiva Gomila considera " insultant que la consellera es feliciti dient que ho està fent tot tant bé i que a cada ple insisteixi que està fent més amb menys. Si això suposa renunciar a recursos públics pels menorquins és la seva manera de veure-ho, no la nostra ni la dels ciutadans de Menorca. Per tant demanem el manteniment i la gestió del centre lligats a la llei de Dependència i que ajudi a donar resposta a una demanda pendent".

De la seva banda Maria Cabrisas ha detallat la proposta que es va debatre a la darrera reunió de la Junta del Patronat de l'Hospital Municipal, en la qual es va exposar com el "Consell demanava al Geriàtric Municipal la possibilitat d'oferir tallers d'estimulació cognitiva. Per tant partíem d'un centre de dia que donaria possibilitats d'atenció des d'un caire preventiu, a més del suport al mateixos usuaris i als familiars, de 30 places amb un horari de dematí i capvespre i amb un equip multidisciplinar, i ara ens trobaríem amb la possibilitat que al Geriàtric municipal es fessin uns tallers per unes 12 persones, amb horari de dos matins i dos capvespres Ens trobem amb un canvi molt impressionant en l'oferta de serveis als ciutadans".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube