Imprimeix
PDF

El PSOE denuncia la incertesa sobre quina és la postura del PP respecte al dragatge del Port de Maó

Dami Borrs-274x206Autoritat Portuària es nega a facilitar al diputat Damià Borràs diversa documentació sobre el dragatge. El suposat compromís de Tadeo i Reynés de que el dragatge es faci amb totes les garanties es contradiu amb les declaracions de la diputada Llufriu quan assegura que l'estudi d'alternatives ja 'es va fee.

El PP justifica el fet de no haver volgut aprovar al Parlament la mateixa proposta sobre el dragatge del Port que va obtenir la unanimitat del Consell per la seva voluntat "d'acordar una proposició absolutament objectiva i clarificatòria". El President Tadeo admet "que hi pot haver hagut algun error de coordinació", però diu que "no té més transcendència" i afegeix que "el que demanem des del Consell continua totalment en peus." Doncs bé de les declaracions i dels actes dels representants populars a les tres administracions (inclòs l'Ajuntament de Maó) se'n desprèn tot el contrari.

En primer lloc cal lamentar que amb les seves declaracions el President i diputat Sr. Tadeo menystingui el paper del Consell com a Cambra de representants del poble de Menorca quan considera que allò important no és el que el PP voti a Menorca una cosa i al Parlament una altra. Amb aquesta postura cal demanar-se quin respecte té el Sr Tadeo als acords que pren per unanimitat el plenari de la primera institució menorquina i per l'autonomia de govern de l'illa. També és necessari recordar que la postura unànime del Consell sí és important, com a mínim, per als milers de persones i entitats que s'han posicionat en contra del dragatge sense descontaminació prèvia.

També molt important és la contradicció flagrant en el sentit de vot del PP a Menorca i al Parlament. Una contradicció que lluny d'apaivagar-se amb les darreres declaracions de Tadeo, Reynés i la diputada menorquina Eulalia Llufriu, no fa més que augmentar.

Mentre el President Tadeo i la Batlessa de Maó diuen que el dragatge s'ha de dur a terme amb les màximes garanties –a remolc de la pressió ciutadana i

política i després que la Sra. Reynés es felicités precipitadament d'un arxiu fantasma de la causa per part de la fiscalia-, la diputada Llufriu diu que "l'estudi d'alternatives per a la gestió dels materials procedents del dragatge del port de Maó, així com el compliment de les recomanacions i convenis internacionals (...), entre els quals es troba el Conveni de Londres, es va fer de forma implícita o explicita des del plantejament inicial del projecte."

Així tornem a veure la doble cara del PP: mentre Tadeo i Reynés declaren que el dragatge s'ha de fer amb totes les garanties, mentre l'acord unànime del Consell insta a "l'autoritat competent del Govern de l'Estat a aclarir si el projecte de dragatge s'adequa al Conveni de Londres" i reclama que si es determina que no es compleix el Conveni Autoritat Portuària sigui "requerida" a fer-ho; mentre a Menorca succeeix tot això la representant del PP al Parlament afirma que el que determina el Conveni de Londres ja es compleix. Així doncs, es compleix o s'ha de fer complir?. De fet la postura del PP al Parlament fins i tot entra en contradicció amb la decisió de la Fiscalia de paralitzar el dragatge.

En definitiva contradiccions i rectificacions que generen molts dubtes sobre la postura de la Batlessa de Maó al Consell d'Administració d'Autoritat Portuària -on representa a la ciutat i a l'illa per delegació del Consell-. ¿Defensarà la Sra. Reynés el que diu el PP a Menorca o el que van votar al Parlament?

Denegació de documentació

També cal posar en evidència que Autoritat Portuària continua exercint una política obscurantista sobre el dragatge quan els representants de l'oposició han sol·licitat, via Parlament, documentació relativa al Consell d'aquest ens –on la representant de Menorca per delegació del Consell és la Batlessa Sra. Reynés- i al expedient del dragatge.

En concret el dia 23 de maig des d'Autoritat Portuària van respondre la petició del diputat Damià Borràs denegant l'entrega de documentació amb l'argument que des del Parlament no es pot sol·licitar informació sobre un àmbit que és competència de l'administració estatal i afegint que han demanat a la Fiscalia si "procedeix" permetre l'accés als expedients mentre s'estan duent a terme les Diligències Investigació Penal sobre el projecte.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube