Imprimeix
PDF

El Govern Balear desatén la petició unànime del Consell de Menorca sobre el reforç de la Formació professional a l’illa

Joana CaulesEl Govern Balear acaba de publicar l'oferta formativa de Formació Professional pel crus 2013-2014. En aquesta oferta es constata que el Govern ha incomplert tots i cadascun dels punts que el Consell Insular de Menorca va aprovar per unanimitat en el ple d'abril arran d'una Proposta d'Acord presentada pel Grup Socialista que va recollir les esmenes proposades pel Grup Popular.

L'acord unànime de la primera institució de l'illa instava, en primer lloc, a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern Balear a garantir "la convocatòria extraordinària de les proves d'accés a Grau Mitjà i Superior el mes de setembre del 2013, segons disponibilitat pressupostària."* Doncs aquesta convocatòria extraordinària no està prevista.

Els tres grups al Consell de Menorca també van pactar demanar a la Conselleria que incrementés "la seva oferta presencial de formació professional de grau superior a Menorca, afavorint que els alumnes que acabin una titulació de grau mitjà puguin continuar la seva formació de grau superior del mateix àmbit professional (un exemple molt clar és el de la família de Sanitat que molts joves reivindiquen), sempre que hi hagi matrícula suficient i disponibilitat pressupostària." * Doncs aquest increment no s'ha produït.

En un altre punt que va rebre el suport unànime del Ple del Consell es va donar suport "a la proposta de la CAEB referida a l'augment de la formació professional reglada de grau superior de la Família d'Hoteleria i Turisme i insta a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern Balear a incloure-la dins l'oferta formativa del curs 2013-14." Recordar que els responsables d'aquesta patronal va adreçar una carta al Govern per exposar aquesta necessitat i lamentar l'eliminació, en el curs que tot just finalitza ara, de l'únic cicle de grau superior que s'impartia als instituts de l'illa. Des de CAEB es demanava que es recuperés aquest cicle de Guia, informació i assistències turístiques i es programés el cicle superior de Direcció de cuina, una oferta que permetria continuar la formació als alumnes que han seguit el seu equivalent de grau mitjà. La patronal considerava que aquests cicles haurien de ser programats a l'IES Mª Àngels Cardona de Ciutadella i, alhora, es podria ampliar l'oferta del Cap de Llevant amb el cicle en Animació sociocultural i turística. Doncs l'oferta de formació professional publicada pel Govern de cara al proper curs només inclou el grau superior de Direcció de cuina.

Finalment el Consell va acordar per unanimitat instar a la Conselleria d'Educació "a posar en marxa el curs 2013-14 almenys dos Programes de Qualificació Professional Inicial d'Adults vinculats a sectors econòmics estratègics de Menorca, un a la zona de llevant i l'altra a la zona de ponent de l'illa, per atendre joves de 18-21 anys que, amb l'actual normativa de PQPI, s'han quedat sense alternativa reglada, sempre que hi hagi matrícula suficient i disponibilitat pressupostària."* Doncs tampoc s'ha programat ni una d'aquests PQPI per adults.

D'aquesta manera torna a quedar en evidència el menysteniment del Govern Balear envers Menorca i la nul·la capacitat dels diputats menorquins del PP (amb el President Insular i diputat Santiago Tadeo al capdavant) de fer valer el posicionament unànime dels membres de la màxima institució insular, així com les peticions de la patronal CAEB a Menorca, davant dels seus companys de Palma. En definitiva sembla que la disponibilitat pressupostària (que el PP acostuma a emprar com a esmena recurrent quan està disposat a pactar una proposta del Grup Socialista) sempre és insuficient si es tracta de Menorca.

Cal tenir en compte que la Proposta d'Acord presentada al plenari del Consell de Menorca va ser acordada entre la consellera del Grup socialista, Joana Caules, i responsables de les Joventuts Socialistes de Menorca.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube