Imprimeix
PDF

Una nova aberració en Funció Pública

Pilar Costa caretoArticle de la diputada Pilar Costa, publicat al diari Ara Balears, sobre la nova reforma de la Funció¨Pública.

El Govern ha aprovat un nou decret-llei sobre funció pública, aquesta vegada en matèria de mobilitat a l'Administració. És ja el tercer decret-llei en només un any i tots amb l'objectiu d'endurir la política contra els treballadors públics que ha encetat el PP i el president Bauçà.

Ara s'intenta vendre com a novedosa una norma que permetrà comissions de serveis o trasllats voluntaris i forçosos, aspectes ja recollits a dia d'avui en la llei de Funció Pública de l'any 2007. Per tant, quina és la novetat d'aquesta llei? Doncs que es materialitzarà "l'eliminació de persones" seguint les paraules de Bauçà, el concurs de trasllats de més de 800 funcionaris, i espatllar els borsins d'interins, que funcionen bé i que no han representat cap problema.

La vertadera raó d'aquest canvi és que el PP vol tornar a poder posar els funcionaris "de confiança" en els llocs vacants, en comptes d'acudir, com fins ara, als borsins d'interins en els quals la crida es fa per rigorós ordre i és anònim. Amb aquesta maniobra, el PP prioritza la promoció interna i elimina, en la pràctica, que els interins puguin optar a un lloc en l'Administració.

Si a això li sumam tots els interins que seran acomiadats amb el concurs de trasllats, que s'aprovarà de forma immediata, l'escabetxina està servida. A més que un funcionari (de serveis generals) d'una categoria inferior podrà ser nomenat provisionalment a un grup superior al que ocupa.

El PP materialitza una nova aberració en la funció pública: elimina la transparència que suposa que una vacant pugui estar coberta per una persona anònima d'un borsí d'interins. I ho reemplaça amb funcionaris de carrera que ja estan en l'Administració i que podrà col·locar "a dit" allà on vulgui. Conclusió: amb un decret-llei, el PP aconseguirà col·locar a més de 300 persones de confiança en els llocs que ho cregui convenient, i a la vegada, centenars d'interins se n'aniran al carrer. I tot això ho fan tot sols, sense consensuar-ho amb ningú: ni oposició, ni Sindicats, ni empleats públics estam a favor d'una mesura així.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube