Imprimeix
PDF

El PSOE vol que el Govern expliqui perquè ha esperat dos anys per començar a transferir al CIMe l'aportació extraordinària de la RMI

Noemi GomilaL'anunci que el Govern Balear transferirà al Consell de Menorca 585.540 euros com aportació extraordinària per a la Renda Mínima d'Inserció "només suposa que l'executiu autonòmic, finalment, comença complir l'acord i institucional que determinava que ha de complementar l'aportació ordinària", denuncia la consellera del PSOE, Noemí Gomila.

"El problema és que durant dos anys el Govern Bauzà ha incomplert el que es va acordar en l'anterior legislatura; un acord que va suposar, per exemple, que l'executiu de Francesc Antich atorgués mig milió d'euros extres al Consell durant 2010 per fer front a les necessitats de la Renda Mínima d'Inserció", explica Gomila. De fet durant el primer quadrimestre de 2.011 i "abans de acabar el mandat, el Consell de Menorca va dirigir ofici a la Conselleria d'Afers Socials de la CAIB fent un primera quantificació, tal i com es feia darrerament i amb motiu de l'augment de l'augment de necessitats per mor de la crisi econòmica. En aquell cas es van demanar 270.000€ per complementar l'aportació ordinària."

Però des de l'arribada del PP al Govern de les dues institucions l'executiu Balear va deixar de fer les aportacions extra. Així l'acord de 2011 anterior a les eleccions mai es va fer efectiu i en el cas de 2012 l'aportació extraordinària tampoc arribar.

"Per tant –detalla Gomila-, des del 2011 s'han destinat menys diners dels que es necessitaven per fer front a la demanda; mentre que els que s'hi van dedicar, a banda de la partida ordinària, provenien de recursos propis de Menorca; però així i tot no es va arribar als gairebé 600 M€ que es necessiten anualment des que patim la crisi." Aquesta situació es tradueix en el que exposava Càritas en la memòria de 2012 quan advertia que l'enduriment de les condicions per accedir a la Renda Mínima d'Inserció havia suposat un augment del nombre de persones que es queden fora d'aquest ajut.

Davant d'aquesta realitat la consellera del PSOE considera "del tot inadmissible que el Govern vulgui treure pit" d'aquesta transferència "després d'haver defugit de la seva obligació per dos exercicis consecutius."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube