Imprimeix
PDF

La crisi institucional i de gestió de Vila s'ha contagiat al Consell

rdp-PSOE-PACTE-CONSELLEl grup PSOE-Pacte ha demanat una "reacció" del Consell d'Eivissa davant la situació de crisi institucional i de gestió que pateix la institució.

El portaveu, Xico Tarrés, ha criticat que "la paràlisi, que veníem denunciant des de fa mesos, s'ha agreujat de manera molt preocupant a les últimes setmanes. La crisi de Vila s'ha contagiat al Consell". PSOE-Pacte presentarà al pròxim Ple una moció per demanar a l'executiu de Vicent Serra que elabori abans de 3 mesos un full de ruta per al que queda de legislatura, ja que "ara mateix no sabem què pensen fer en els 2 anys que queden, només sabem que han incomplit de dalt a baix el seu programa electoral".

Xico Tarrés, acompanyat en la roda de premsa de la consellera i del conseller Patricia Abascal i Juanjo Cardona, ha dit que "les causes d'aquesta greu crisi que afecta el Consell d'Eivissa no són altres que una manca total i absoluta de lideratge" per part del president Vicent Serra. Concretament, el portaveu s'ha referit a la crisi del CETIS, amb la negativa de Serra a traslladar les línies d'autobús a la nova Estació d'Autobusos, fent cas al que li demana un empresari concret, posant-se en contra del criteri de l'Ajuntament d'Eivissa i desautoritzant a la seua propia consellera "amb el Watsapp". Tarrés ha insistit que "la gent no ha triat cap empresari per governar. Però no, el president calla, i això ens pareix greu".

"No hi ha model d'illa, no hi ha gestió, la qualitat dels serveis ha baixat moltíssim, a nivell econòmic estam més ofegats que mai, els funcionaris estan totalment desmotivats i hi ha una paràlisi absoluta a nivell d'inversió", ha dit Tarrés, explicant la greu crisi que pateix la institució, a la qual s'hi ha sumat la crisi interna del govern, amb la consellera de Mobilitat presentant la seua dimissió.

La consellera Patricia Abascal i el conseller Juanjo Cardona han presentat la resta de mocions de PSOE-Pacte al pròxim Ple del Consell, referides a exigir la posada en marxa del servei de Radioteràpia i al trasllat dels autobusos a la nova estació.

MOCIÓ SOBRE L'ELABORACIÓ D'UN FULL DE RUTA DE L'EXECUTIU DEL CONSELL D'EIVISSA PER A LA SEGONA MEITAT DE LEGISLATURA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès que ens els pròxims dies es compleixen 2 anys de mandat de l'actual equip de govern del Consell d'Eivissa.

Atesa l'actual situació de paràlisi de la institució, degradació dels serveis que presta i de desmotivació per part del personal de l'administració.

Atesa la situació de mancances que pateixen els serveis que presta el Consell, especialment els serveis socials, amb una baixada de la qualitat que no s'ha de permetre, com per exemple a la Residència de Can Blai.

Atès que en el passat Ple extraordinari de Política General el President no va donar compte de cap full de ruta que pensa seguir l'Executiu en els 2 anys que resten de mandat, i que la ciutadania desconeix per tant quins són els objectius que hi ha plantejats.

Per tot això exposat anteriorment, el grup PSOE-Pacte presenta la següent MOCIÓ:

1. El Ple del Consell d'Eivissa insta el Consell Executiu a elaborar abans de 3 mesos un full de ruta de les polítiques públiques i d'objectius concrets que pensa assolir durant el que resta de mandat fins al 2015.

2. El Ple del Consell d'Eivissa insta el Consell Executiu a incloure dins del full de ruta totes les mesures que assegurin la prestació en condicions de qualitat dels serveis de l'administració, l'impuls a la inversió pública i la resolució dels problemes de finançament i liquiditat de la institució.

3. El Ple del Consell d'Eivissa acorda celebrar un Ple extraordinari per tal que l'equip de govern informi del full de ruta acordat, en fonamenti els objectius i n'exposi el calendari d'execució.

MOCIÓ PER A LA POSADA EN MARXA DEL SERVEI DE RADIOTERÀPIA I EL REGISTRE POBLACIONAL DE CÀNCER

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès l'anunci del President del Consell d'Eivissa en el sentit que descarta que el Govern Balear incorpori al Pressupost del 2014 una partida per a la implantació del servei de Radioteràpia.

Atès que el compromís dels grups polítics amb representació al Consell d'Eivissa portaven el compromís electoral d'implantar el servei de Radioteràpia al nou Hospital.

Atès que el nou Hospital de Can Misses estarà finalitzat a finals de present 2013, de manera que al 2014 ja hauria d'estar plenament operatiu.

Atès que el Parlament Balear s'ha manifestat en contra de la creació d'un Registre Poblacional de Càncer de què ja disposa l'illa de Mallorca, fet que suposa una clara discriminació a la nostra illa en els recursos en la lluita contra el càncer.

Per tot això exposat anteriorment, el grup PSOE-Pacte presenta les següents MOCIONS:

1.- El Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a realitzar una modificació pressupostària per tal d'iniciar durant el present 2013 la contractació de la maquinària i del personal necessari per a la posada en marxa del servei de Radioteràpia des del mateix moment de l'obertura del nou Hospital.

2.- El Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a incloure en el pressupost de la Comunitat del 2014 la partida necessària per assegurar la prestació del servei de Radioteràpia a ple rendiment.

3.- El Consell d'Eivissa insta el Govern de les Illes Balears a crear un Registre Poblacional de Càncer d'Eivissa, com a eina imprescindible en la prevenció d'aquesta malaltia.

MOCIO SOBRE L'OBERTURA DE LA NOVA ESTACIÓ D'AUTOBUSOS D'EIVISSA

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

Atès el Decret d'Alcaldia de l'Ajuntament d'Eivissa del dia 5 de juny del 2013 que ordena el trasllat a la nova Estació d'Autobusos de la totalitat de les parades de transport situades actualment a l'avinguda d'Isidor Macabich de la ciutat d'Eivissa.

Atès que el govern del Consell d'Eivissa està defugint de l'obligació legal de donar compliment al Decret de l'Ajuntament d'Eivissa, provocant així enormes perjudicis a l'interès general de la ciutadania i més concretament dels usuaris del transport públic.

Per tot això exposat anteriorment, el grup PSOE-Pacte proposa al Ple la següent MOCIÓ:

1.- El Ple del Consell d'Eivissa acorda que l'administració insular, titular de les competències en transport públic per carretera, donarà compliment al decret d'Alcaldia de l'Ajuntament d'Eivissa i procedirà a traslladar a la nova Estació d'Autobusos les parades situades a l'avinguda d'Isidor Macabich dins dels terminis establerts.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube