Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE demana un sistema de finançament just per als consells insulars, amb la descentralització de part dels ingressos de la comunitat

Torres Molina i Margalida turLa Comissió Executiva de la FSE-PSOE ha adoptat acords que fan referència a la defensa d'un sistema de finançament just per als consells insulars, a assegurar les polítiques socials, contra les reformes educatives de la dreta i de suport a la nova plataforma ciutadana contra les prospeccions petrolíferes.

El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, acompanyat del secretari d'Acció Electoral, Idees i Programes, Alfonso Molina, i de la secretària d'Educació, Margalida Tur, ha presentat els acords, que són una mostra de la feina diària dels socialistes d'Eivissa per "recuperar la confiança de la ciutadania en les institucions públiques".

La resolució sobre finançament posa de manifest la retallada que ha patit el Consell Insular amb els governs de Bauzá i Vicent Serra, que han deixat Eivissa sense capacitat de gestionar els serveis que presta i d'atendre les necessitats de l'illa. Així, per a un nou model de finançament, la FSE-PSOE proposa entre altres qüestions "la descentralització de part dels ingressos de la Comunitat Autònoma en benefici dels Consells", amb "la creació d'un fons de recursos que es transfereixi als Consells Insulars d'acord amb l'origen de recaptació dels impostos".

En política social, la resolució posa l'èmfasi en denunciar la retallada que està aplicant el PP a tots els nivells, com per exemple amb l'eliminació del Consorci Sociosanitari d'Eivissa, i es reclama que als pressupostos del 2014 s'asseguri el finançament dels serveis socials a la nostra illa per part del conjunt d'administracions públiques.

En la mateixa línia, la resolució sobre educació critica les polítiques de retallades i regressives del PP, com s'ha vist amb la LOMCE del ministre Wert o el TIL (decret de tractament integrat de llengües) del president Bauzá.

Respecte a les mobilitzacions contra les prospeccions petrolíferes, la FSE-PSOE ha volgut felicitar a la nova plataforma Aliança Mar Blava, integrada per nombroses entitats ciutadanes, per la seua constitució i li ha ofert tot el suport a través de la tasca del partit i dels representants socialistes a les institucions.

Valoració del cas Rajoy i Bárcenas

El secretari general de la FSE-PSOE s'ha referit a la crisi que pateix el Govern de l'Estat pel cas de finançament irregular i de corrupció del PP. Segons Torres, "la situació actual és molt greu i no sabem què pot passar en el pròxims dies. Però el que sí podem assegurar és que els i les socialistes d'Eivissa estam preparats per qualsevol eventualitat". "No descartam res, ni tan sols eleccions anticipades. I per això, voldria enviar un missatge a tots els nostres militants, simpatitzants i ciutadania en general, que el PSOE d'Eivissa està preparat per sortir al carrer i recuperar la confiança en el sistema democràtic i en les institucions públiques."

"Els dirigents del PP, la dreta històrica d'aquest país, i també d'aquestes illes, són especialistes en l'engany i la mentida: enganyen al conjunt de la ciutadania, i enganyen als seus propis votants, que són persones de bona fe que realment confien en aquest partit". Torres ha lamentat que "enganya el propi president del Govern, Mariano Rajoy, quan deia que no parlava amb Bárcenas i resulta que s'estaven enviant missatges", i ha recordat que "per cert, amb això del 'Whatsapp', amb el president d'Eivissa també hi tenim una trista experiència".

Sentència del golf de Cala d'Hort

Com a exemples dels enganys del PP, Torres s'ha referit al discurs de la dreta en el sentit que protegir el territori provoca indemnitzacions multimilionàries. Una vegada més, aquest engany de la dreta ha quedat en evidència pels tribunals, amb la confirmació de la sentència de Cala d'Hort pel Tribunal Suprem.

"Avui toca fer un reconeixement a la valentia i a la convicció dels governs de progrés de Pilar Costa i de Francesc Antich, que a l'any 1999 varen actuar amb rapidesa aturant les màquines que estaven començant a arrasar Cala d'Hort", ha manifestat Vicent Torres. El secretari general de la FSE-PSOE ha recordat que "si avui Cala d'Hort és un espai protegit és gràcies a una enorme mobilització ciutadana, al carrer, i a les urnes, que varen permetre canviar presidents del PP per presidents progressistes".

"Pilar Costa va ser l'instrument polític bàsic, imprescindible i necessari per a la ciutadania eivissenca per aturar aquelles màquines a Cala d'Hort. Voldria que ara estiguéssim a temps d'aturar les màquines a Benirràs, Punta Pedrera, Roca Llisa i ses Feixes", ha dit Torres, citant els espais més amenaçats ara mateix per la política del PP de Bauzá i Vicent Serra.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube