Imprimeix
PDF

Resulta simptomàtic que el primer informe encarregat per l'equip de Govern sobre la Norma Territorial Transitòria que veu la llum tingui al damunt l'ombra del plagi

Mapa menorcaLa tramitació de la Norma Territorial Transitòria acaba de viure un nou episodi vergonyant.

Després d'un procés que va arrencar amb la negativa contundent del Govern Balear a la proposta de revisió de PTI plantejada per l'equip de Govern del Consell, després del trist episodi d'haver d'emprar la capacitat legislativa del Consell per demanar que se li llevés el termini a la Norma Territorial Transitòria, després de les creixents queixes dels sectors relacionats amb l'ordenació de territori per la manca absoluta d'informació...després de tots aquests despropòsits el primer document publicat a partir de l'encàrrec de l'executiu insular per intentar avalar la NTT i la revisió del model territorial –'Evolución económica y social de Menorca (2000-2011)'- veu la llum amb l'ombra del plagi que ha denunciat el Diari Ara.

Malgrat aquest fet el conseller Cristòbal Huguet atorga tota la credibilitat a l'informe –un informe que ha costat 10.000 euros- perquè considera que amb la feina de l'OBSAM no n'hi ha prou. De fet el Sr Huguet intenta fer un símil amb la declaració de la Renda explicant que els formularis d'aquestes declaracions són tots i guals, però que el que importa "són les dades".

Evidentment les dades són importants i fins i tot algunes de les recomanacions que es recullen en l'estudi es podrien compartir per part del PSOE, però com va dir el president Tadeo en el plenari del Consell les xifres objectives també es poden emprar en un o altre sentit i segons com s'emprin se'n podrien extreure diferents conclusions. Per aquest motiu –i més tenint en compte el trajecte que porta la tramitació de la NTT i el perill de que se'n pugui derivar un urbanisme a la carta- resulta absolutament imprescindible que qualsevol informe que s'empri per justificar la Norma tingui totes les garanties de qualitat, de rigor i d'imparcialitat.

La modificació del model territorial no es pot basar, justificar o inspirar en documents i informes que generin dubtes. La Seguretat Jurídica -tant defensada per l'equip de Govern- en depèn, la possibilitat de consens en depèn...en definitiva el futur del model territorial en depèn.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube