Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte denuncia que el Govern Balear continua amb la tramitació de nous ports esportius sense comptar amb Eivissa

ports esportiusPSOE-Pacte ha alertat que hi ha un total de 7 projectes de port esportiu a l'illa d'Eivissa i que 2 d'ells, el de Punta Xinxó i el de Talamanca, continuen endavant amb la seua tramitació davant de Ports de Balears.

Aquest fet demostra que el PP està incomplint el seu compromís d'aturar la totalitat de projectes fins a l'elaboració del Pla director de ports. A més, el referit Pla està controlat totalment per la conselleria de Carlos Delgado, sense que les institucions d'Eivissa hi estiguin participant, com han denunciat avui en roda de premsa Vicent Torres, Esperança Marí i Juanjo Cardona, en representació de PSOE-Pacte per Eivissa.

Torres ha anunciat la sol·licitud d'una reunió amb el president del Consell i del PP d'Eivissa, Vicent Serra, per abordar la situació dels projectes i de l'elaboració del Pla director de ports esportius, davant de totes aquestes informacions que indiquen que aquests assumptes "estan abandonats des d'Eivissa".

Esperança Marí i Juanjo Cardona ha anunciat la presentació davant del Parlament i del Consell de diferents propostes d'acord per exigir al Govern que "obri al Consell la participació en l'elaboració del Pla de ports esportius" i que es facin els estudis que permetin disposar de tota la informació sobre la demanda del sector nàutic. Segons Marí, aquests estudis demostraran que no són necessàries noves infraestructures fixes, que tenen un greu impacte sobre el valors paisatgístics i mediambientals.

Juanjo Cardona ha enumerat els 7 ports esportius tramitats, que són els de Punta Pinet, Punta Xinxó, Port des Torres i Coves Blanques a la badia Portmany, Portinatx, Talamanca i Es Viver. D'aquests, n'hi ha dos, Talmanca i Punta Xinxó, que continuen generant informes i altra documentació, de manera que en absolut estan paralitzats, ha denunciat Cardona, posant de manifest "les mentides" del conseller de Territori, Mariano Juan, quan deia que no tenia constància de cap nou port esportiu.

Vicent Torres ha lamentat que el Consell d'Eivissa "ho ha deixat tot en mas del Govern Balear de Carlos Delgado, i això és molt perillós". "Volem que s'ordeni el sector, que es dinamitzi, que generi més activitat econòmica i més llocs de feina, i que això no hagi de suposar nous ports esportius en trams de costa verges o instal·lacions irreversibles", ha conclòs Vicent Torres.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube