Imprimeix
PDF

El PSOE exigeix a Tadeo el cessament immediat de la consellera Sra Baíllo

Vicenç turLes declaracions de la Consellera en el ple insular d'ahir assegurant que 'les beques no són un dret, sinó un privilegi' són la gota que ha fet vessar el got de la paciència del PSOE Menorca i de Joventuts Socialistes

La ciutadania de Menorca no es mereix tenir una consellera d'Educació que no només no la defensi davant la doble injustícia que suposa l'enduriment dels requisits per accedir a les beques –doble injustícia per el problema de la insularitat- sinó que, a més, realitzi afirmacions en el plenari del Consell en les quals equipara les beques al concepte de beneficència i desacredita als estudiants que tenen més dificultats per aprovar el curs.

El Grup Socialista va portar al plenari d'ahir una Proposta d'Acord que, entre d'altres, demanda el manteniment de les beques educatives com a dret universal per a tothom en igualtat de condicions, que es mantinguin i incrementin les mesures compensatòries del fet insular dins la normativa d'accés a beques educatives d'estudis superiors universitaris i no-universitaris i que el Consell incrementi la seva partida de beques pels joves que no disposen d'una del Ministeri. També s'insta al Ministeri a que qualsevol canvi en la normativa de beques sigui prèviament estudiat, consensuat i pactat amb la Comunitat Educativa, que les administracions millorin els actuals premis a l'excel·lència i que el Govern Balear garanteixi la gratuïtat dels desplaçaments d'estudiants dins Menorca. Amb la voluntat d'assolir un acord unànime el Grup Socialista va acceptar les tres esmenes proposades pel PP.

Però el que en cap cas pot acceptar el PSOE, com tampoc ho accepten els membres de Joventuts Socialistes de Menorca –amb els qui la consellera Joana Caules va consensuar la Proposta- és el discurs de la consellera Baïllo.

Afirmar que "les beques no són un dret, sinó un privilegi" i que "no tots podem arribar a tots els estudis" no només suposa fer una bot als anys 70-80 i defensar un model classista i de beneficència, sinó que comporta desacreditar 30 anys d'esforços de governs socialistes i de milers de persones, entitats i associacions. En definitiva unes declaracions excloents, classistes que ofenen als milers i milers de joves de famílies amb pocs recursos econòmics que dia rere dia s'esforcen per aprovar les assignatures sense possibilitat de classes de suport i, molt sovint, havent-ho de compatibilitzar amb alguna feina.

Però a més les declaracions de la consellera Baïllo, de la mateixa manera que el model retrògrad que impulsa el Ministre Wert, entren en contradicció flagrant –tal i com va explicar la consellera Caules durant la primera intervenció- amb la igualtat d'oportunitats, el model de societat integradora i el dret a l'educació que les administracions públiques han de garantir per mandat legislatius i constitucional. Un mandat que en el cas de Balears recull la necessitat que es tingui en compte la insularitat com a fet que cal compensar, tal i com recull l'Estatut, la Llei Orgànica d'Universitats i la Llei de Règim Especial de Balears.

Amb aquest posicionament -que si té una virtut és la deixar ben a les clares quina és la postura ideològica del PP- la consellera Baïllo queda totalment deslegitimada per complir amb la seva obligació de fer efectiu el que s'aprova en el ple. Per il·lustrar-ho citar un exemple en el qual queda palesa la incoherència de la consellera: Mentre la Sra Baïllo feia aquestes declaracions la proposta que s'aprovava defineix literalment les beques educatives com 'un dret universal'. ¿Consellera Baïllo, com pot vostè votar a favor d'una proposta que defineix les beques com un dret universal i en l'argumentació del seu posicionament dir que no es tracta d'un dret sinó d'un privilegi?

Al President Tadeo cal formular-li, al menys, dues preguntes: ¿Està disposat a posar en joc la credibilitat de tot el Consell de Menorca mantenint a una consellera d'Educació que ha de fer complir un acord unànime en el que, com ha demostrat no només ahir sinó reiteradament en anteriors plens, no hi creu en absolut?

El President Tadeo ha d'explicar si està disposat a mantenir a una consellera que defensa el classisme, menysprea als estudiants amb poques possibilitats econòmiques i ignora –per voluntat o per incapacitat- els principis i drets recollits a la Constitució. Des del PSOE Menorca i des de Joventuts Socialistes de Menorca es considera que no. No és possible que la consellera Baïllo continuï al capdavant del Departament...per coherència, per higiene democràtica i per respecte a la ciutadania de Menorca

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube