Imprimeix
PDF

El diputat Garcia Gasulla presenta una PNL per defensar els drets de les persones afectades per malalties rares

Garcia Gasulla El diputat del PSOE Menorca Guillem Garcia Gasulla ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la qual el Grup Socialista al Congrés recull les propostes incloses en el document que la Federación Española de Enfermedades Raras (FEDER) va presentar el passat 19 de juny a la Mesa i els Portaveus de la Comissió de Sanitat.

Aquest document, denominat 13 propuestas para el 2013, s'ha elaborat coincidint amb el fet que enguany és l'any dedicat a les malalties rares.

En la PNL es sol·licita al Govern de l'Estat expressi el seu compromís, solidaritat i responsabilitat a les persones, i famílies, afectades per aquestes malalties. A Espanya es calcula que són 3 milions de persones les que pateixen malalties rares.

En concret el representant del PSOE, fent seves les propostes de FEDER, insta a l'executiu estatal a dotar al Ministeri de Sanitat, durant aquest 2013, d'un "Pla de Treball amb accions, calendari, responsables i pressupost que responguin a les prioritats" recollides en el document elaborat per la Federació.

També es demana que, de manera prioritària, s'eximeixi del copagament a les famílies amb algun membre afectat per aquestes malalties.

Alhora es proposa que s'impulsin "mesures concretes per assegurar l'accés amb equitat a medicaments d'ús vital" per aquestes persones. Per aconseguir-ho es proposa "establir una partida específica en el Fons de Cohesió del Sistema Nacional de Salut (SNS)" (...) "de manera que es garanteixi l'accés equitatiu a aquests tractaments en les diferents Comunitats Autònomes". També s'insta al Govern de l'Estat a "establir que la medicació coadjuvant" en aquestes malalties tingui, "a efectes de finançament, la consideració de medicació crònica per als malalts. En el cas del fàrmacs no finançats pel SNS, seran reemborsats en condicions similars a les dels medicaments per a us de malalts crònics". En aquesta mateixa línia la PNL presentada pel diputat Garcia Gasulla proposa que "la nutrició enteral, parenteral, apòsits, venes, etc i elements orto-protèsics siguin gratuïts per aquest pacients".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube