Imprimeix
PDF

El PSOE de Menorca presenta diverses iniciatives de lluita contra la malnutrició infantil

Barceló i Rita Les beques de menjador escolar s'han reduït un 41% entre el curs 2010-2011 (1 milió d'euros) al 2012-2013 (590.000)

"Demanem una acció urgent de les conselleries d'Educació i de Serveis Socials per lluitar, a través dels menjadors escolars, contra la malnutrició infantil. Les dades socials són realment duríssimes i, a més, estan empitjorant". D'aquesta manera ha exposat la diputada Joana Barceló el sentit de les tres Proposicions No de Llei (PNL) i de la demanda de compareixença de la Consellera Fernández que el PSIB-PSOE ha registrat al Parlament des del mes d'abril per afrontar aquest greu problema.

Barceló, qui ha comparegut amb la diputada Ctistina Rita, ha recordat que hi ha d'altres comunitats com Canàries i Andalusia que han decretat la gratuïtat dels serveis de menjador per totes les famílies en risc de pobresa. "Demanem que s'actuï davant un hivern que tornarà a ser dur per molta gent. Aquestes famílies no poden quedar excloses perquè no sàpiguen si tindran beca, si podran avançar els doblers o si podran pagar el 30% que els pertocaria".

En concret les PNL del Grup Socialista al Parlament demanen que es convoquin de manera immediata les beques de menjador d'aquest curs ja que, com ha denunciat Rita, "acaben de sortir les convocatòries del curs passat, quan l'habitual –en l'anterior legislatura- era que es convoquessin durant el primer trimestre...".

També es proposa que, si es necessari, es pagui més del 70%; que és el que cobreix ara mateix la beca. "Els recursos han d'arribar a tothom qui ho necessita. No es pot acotar a unes quantitats, que cada any es redueixen, si cal ha de ser gratuït. Es tracta que a es desenvolupin protocols de detecció de

casos de malnutrició infantil a escala local que comptin amb la implicació dels serveis socials, els centres escolars i altres serveis que s'ocupin de l'atenció als infants." També es demanda que aquestes ajudes es facin extensives als serveis de menjador de les escoletes infantils per els fillets de 0 a 3 anys que es trobin en situacions socioeconòmiques desfavorides; ja que ara queden fora d'aquestes convocatòries.

Rita ha recordat que a l'abril el PSIB-PSOE va presentar una PNL a la Conselleria de Família i Serveis Socials per urgència "perquè tinguessin present que les famílies amb dificultats també les tenen a l'estiu. S'hi demanava que es paguessin les beques concedides i es convoquessin prest les d'un curs, però el PP no va acceptar aquesta urgència. A més quan es va discutir els Pressupostos de la CAIB ja vam demanar l'augment d'aquesta partida - al 2010-2011 era d' 1 Milió d'euros i el curs 2012-2013 de 590.000, el que suposa un descens del 41%- però el PP ha fet oïdes sordes i ha preferit gastar doblers en pagar altres coses, com per exemple llibres sobre modalitats lingüístiques o per enviar a Irlanda a professors a estudiar anglès a un hotel de luxe uns quants dies." La diputada també ha exposat que aquesta iniciativa "es va portar com a moció a l'Ajuntament de Maó i no la van aprovar. Pel PP no és una prioritat perquè neguen que hi hagi fiets malnodrits..."

En definitiva el PSOE reclama que el Govern destinin tots els recursos que siguin necessaris a les beques de menjador, que s'acceleri l'acció de l'administració, que es treballin els protocols, que els Serveis Socials locals s'impliquin i que arribin fins al darrer fiet; "i hauria de ser possible que fos gratuït per la gent que no te rés."

Sobre la suspensió cautelar del TIL

Respecte a la suspensió cautelar en l'aplicació del Decret de Trilingüisme decretada pel TSJIB Rita ha denunciat el "desgavell total" que hi ha a la Conselleria "fruit de l'autoritarisme amb què han volgut implantar el TIL, sense cap voluntat de consens amb la Comunitat Educativa."

Davant d'aquesta realitat i a partir del fet que la pròpia Consellera d'Educació va reconèixer fa uns dies que no tenia pla B si es suspenia l'aplicació del TIL; la diputada menorquina espera que el president Bauzà "sí tingui pla B i aquest sigui el cessament de la consellera Camps i del seu equip."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube