Imprimeix
PDF

El Consell de Menorca nega la possibilitat de debatre en plenari sobre la situació de l'Educació

CIMeLa postura de l'equip de Santiago Tadeo topa frontalment amb la dels executius populars d'Eivissa i de Mallorca que sí han permès un debat en el qual gran part de l'atenció es centrava en els tres directors de Menorca expedientats.

L'equip de Govern del Consell de Menorca s'ha quedat absolutament sol a l'hora d'intentar evitar el debat sobre la situació de l'Educació a l'illa. Si a finals d'agost es va celebrar al Consell d'Eivissa –a instàncies del PSOE- un plenari sobre aquesta qüestió i fa un parell de dies la consellera autonòmica Sra. Camps va anunciar –després de les reiterades demandes del Grup Socialista- que compareixeria al Parlament, ahir va ser el Consell de Mallorca el que va acollir un debat relatiu a la tensió que es viu en el mon educatiu quan és a punt de començar el curs. En els casos de tots dos consells el Grup Popular va emprar la seva majoria per rebutjar les iniciatives socialistes però, com a mínim, es van poder debatre unes propostes que entre els seus punts d'acord demanaven que es tornessin 'enrere els expedients disciplinaris als directors dels centres Ramis i Ramis, Cap de Llevant i Pasqual Calbó de Maó'.

Però en el cas de Menorca ahir, el mateix dia que el Consell de Mallorca debatia la proposta Socialista sobre Educació, l'equip de Govern insular donava un altre bot de qualitat en la seva actitud antidemocràtica i d'absoluta submissió a les imposicions de Bauzà i comunicava als grups de l'oposició que ni es celebraria el ple extraordinari sol·licitat tres vegades ni tan sols es permetria la inclusió d'aquesta proposta d'acord al plenari ordinari de dilluns dia 16.

Així l'argument emprat pel president Tadeo per coartar el debat sobre un tema tant transcendental com la situació de l'Educació a causa de la creixent tensió provocada per les decisions del Govern amb la seva absoluta manca de sensibilitat davant l'inici del curs escolar més convuls de la història recent agreujada per la decisió de saltar-se la suspensió cautelar del TIL decretada per el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears amb un Decret -que l'administració insular no és competent en aquesta matèria i que el debat per ple incidia directament en la potestat sancionadora d'una altra administració- ha quedat absolutament desacreditat tant pels fets com pel que indica la normativa.

Pel que fa als fets l'actitud antidemocràtica de l'equip de Govern de Menorca ha quedat en evidència per la mostrada pels seus companys d'Eivissa i Mallorca. Respecte a la normativa el Grup Socialista –i també el PSM Més per Menorca- van recordar en la petició de plenari extraordinari que l'article 120 a) del Reglament Orgànic del CIM especifica que 'l'aprovació d'aquestes propostes no produirà altres efectes en dret que la sola declaració de l'opinió insular, sense perjudici de la seva comunicació a les autoritats i administracions competents'. Una opinió que, a diferència del que ha passat a Mallorca i a Eivissa, l'equip de Govern del Consell de Menorca no vol que s'emeti.

El PSOE recorrerà

De tota manera els membres del Grup Socialista al Consell Insular continuaran treballant per tal que la primera institució menorquina aculli aquest debat i presentaran un recurs d'alçada contra la decisió de no celebrar el plenari extraordinari.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube