Imprimeix
PDF

Teresa Riera i altres eurodiputats demanen la intervenció de la Comissió Europea davant el TIL

Teresa Riera 016Expliquen a la comissaria d'Educació, Cultura, Multilingüisme, Joventut i Esport, Androulla Vassilio, les implicacions que tindrà l'aplicació del TIL sense recursos, amb un calendari inassumible i sense cap diàleg ni consens.

L'eurodiputada Teresa Riera, juntament amb altres membres del Parlament Europeu, s'ha dirigit a la Comissió Europea per demanar la seva intervenció davant l'aplicació del TIL i la protecció del català a l'escola, dintre de la política de la UE de promoure i protegir les llengües regionals i minoritàries.

Juntament amb els eurodiputats Maria Badia i Raimon Obiols (PSOE), Raül Romeva (ICV), Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Izaskun Bilbao (PNV), i Iñaki Irazabalbeitia (Aralar,en representació d'ERC) Teresa Riera ha signat una carta dirigida a la Comissària Europea d'Educació, Cultura, Multilingüisme, Joventut i Esports, la Sra. Vassiliou, on es denuncien les darreres decisions del Govern de les Illes Balears en matèria educativa.

Els eurodiputats expliquen a la Comissària que el TIL suposa un retrocés de la llengua catalana als centres educatius, posant en risc "el català com a llengua vehicular en l'àmbit de l'ensenyament". Amb "l'excusa d'implantar el trilingüisme es busca desmantellar el model d'immersió lingüística, model de garantia d'inclusió educativa en una comunitat amb fortes diferències socials", diu la carta.

També denuncien que "no s'ha escoltat en cap moment ni els tècnics ni els professionals de la matèria i s'ha dictat una normativa incoherent amb un calendari d'aplicació inassolible". Els parlamentaris recorden igualment que "la inexistent dotació de recursos per a l'aplicació del Decret, juntament amb la retallada del pressupost educatiu en aquesta legislatura, impedeix la seva aplicació i genera caos i incertesa en els centres i a la comunitat educativa".

El TIL significarà un augment de les desigualtats dins de les aules i impossibilitarà el tractament adequat de les diferents necessitats educatives dels alumnes, apunten.

És per tot això, que els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que intercedeixi per garantir la diversitat lingüística de la UE, reconeguda a la Carta de Drets Fonamentals de la UE. En concret, volen que la Comissió Europea estableixi un diàleg continu amb el Govern espanyol i de la CAIB perquè "emmarquin les seves polítiques educatives dintre de l'estratègia europea pel multilingüisme i respectin els tractats internacionals, com la carta Europea de Llengües regionals o minoritàries."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube