Imprimeix
PDF

L'increment del deute del Govern cap al Consell deixa en evidència la fracassada política de Bauzá

Marc Pons web Ple ParlamentEl conseller d'Hisenda i Pressuposts reconeix que el deute ha crescut més de 6 milions en dos anys, en una compareixença a instàncies del diputat Marc Pons.

El Govern autonòmic continua incomplint els seus compromisos i ni tan sols és capaç de complir el 'mantra', l'excusa, amb què justifica totes les retallades: l'austeritat per reduir deute. A la Comissió d'Hisenda i Pressupostos d'ahir es va viure un nou capítol d'aquesta incapacitat quan, per contestar una bateria de preguntes amb resposta escrita registrades per Marc Pons a finals d'octubre, el conseller d'Hisenda i Pressupostos va facilitar –obligat per el reglament del Parlament- les dades d'aquest deutes.

José Vicente Marí va explicar que el deute que el Govern Balear mantenia, a 31 d'agost, amb el Consell de Menorca és de 30,4 milions, amb el d'Eivissa 30,6, amb el de Formentera 13,2 i amb el de Mallorca gairebé 233. Aquestes dades impliquen que els doblers que l'executiu autonòmic deu a tots els consells ha crescut en 100 milions en el que portem de legislatura; o que "en només 2 anys el PP ha augmentat en un 50% el deute que s'havia produït en els 30 anys anteriors", exposa Pons qui també recorda "el mandat del Parlament al Govern per tal que tot el deute quedi saldat a finals de legislatura".

 En el cas del Consell de Menorca el conseller autonòmic va explicar que a juny de 2011 el deute del Govern amb l'administració insular era de 24 milions mentre que ara supera els 30, el que suposa un increment de 6,1 milions. A més cal tenir en compte que Marí va 'oblidar' computar algunes decisions que va prendre l'executiu Balear a finals de 2011 i que suposen més rebaixes en les aportacions al Consell. Es tracta de la cancel·lació de l'aportació per a promoció turística, decisió que comporta la pèrdua 2 milions d'euros anuals, la congelació de l'actualització del finançament dels Consells (1 milió d'euros l'any), la reducció de les bestretes de 4,5 milions anuals a 3 i el fet que enguany no arribarà ni un euro perquè, en teoria, s'havia de comptar amb la nova llei de finançament dels Consells...un nou incompliment del PP. És a dir, mentre el Govern imposa retallades, mentre el PP demana paciència i més sacrificis als ciutadans i ciutadanes, mentre posa contra les cordes els pilars de l'Estat del Benestar i mentre la pobresa augmenta dia rere dia l'executiu del PP ni tan sols és capaç d'aprofitar la seva austeritat salvatge per reduir el deute; ben al contrari l'incrementa.

Durant la seva intervenció Pons va recordar les dades del Banc d'Espanya que situen el deute de Balears en 5.889 milions d'euros, el màxim històric de la Comunitat, dels quals gairebé 1.500 han estat generats pel Govern Bauzá. Pons constatà el fracàs absolut de la política econòmica del PP i va advertir al conseller que "al ritme que porten acabarà la legislatura amb 7.000 milions de deute, una xifra absolutament desorbitada, sobretot tenint en compte com la reducció del deute és l'eix central d'aquesta política i la justificació per les retallades".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube