Imprimeix
PDF

El PSOE denuncia la covardia i incoherència del President Tadeo per no defensar davant el Govern les al·legacions del Consell al Pla Hidrològic

Menorca Pla Hidrològic "En general s'han rebaixat els objectius de conservació de l'aigua i s'eliminen moltes mesures que estaven encaminades a una millor eficiència en la gestió." (...)

"Aquesta relaxació de les mesures i normes de conservació de l'aigua ens sembla contradictòria amb els objectius de la Directiva Marc de l'Aigua, que és el nostre marc de referència". Aquests és només un fragment de les al·legacions al Pla Hidrològic de les Illes Balears que el Consell de Menorca va aprovar, per Consell Executiu, el 22 de juliol i va remetre al Govern Bauzá.

Però aquestes al·legacions no han estat tingudes en compte per el Govern Balear. "Les van desestimar totes; una greu equivocació", ha exposat el diputat Marc Pons. Davant d'aquest fet el Grup Socialista va presentar esmenes a una moció que es va debatre dimarts al Parlament. "Una d'aquestes esmenes demanava al Govern Balear que tingués en compte les aportacions realitzades pel Consell de Menorca i les incorporés al Pla Hidrològic", explica Pons qui també destaca que en aquesta iniciativa el Grup parlamentari Socialista valorava "de forma molt positiva les propostes elaborades per el Consell de Menorca en el seu document d'al·legacions."

Però el Grup Popular no va acceptar la proposta socialista i en el plenari de dimarts hi va votar en contra.  Una manera d'actuar que per a Pons "no és de rebut." En referència a la postura del Sr. Tadeo, en la seva condició de President del Consell i de diputat, Marc Pons denúncia el fet que " a més de fer discursos diferents, és prenguin posicions diferents, oposades en funció de la institució on es trobin. Estem decebuts amb el trist paper que està fent el President del Consell de Menorca davant del Govern Balear. Que el President del Consell voti en contra de valorar positivament les esmenes que ells han elaborat i aprovat és covardia política. No sap defensar al Parlament el que ha votat en el Consell Executiu insular de 22 de juliol."

De la seva banda la consellera responsable dels temes mediambiental del Grup Socialista Gari Petrus ha denunciat la gravetat del fet que el "conseller hagi signat unes argumentacions en les quals s'exposa que 'la gestió de l'aigua és un dels aspectes que més condicionarà les possibilitats de desenvolupament de la Reserva de Biosfera, ja que considerem l'aigua com un dels aspectes essencials per assolir els objectius de sostenibilitat de l'illa'. També es reconeix que 'la situació actual quant a les masses d'aigua de Menorca no és favorable, sinó que partim d'una situació de sobreexplotació i contaminació (...)' i s'assegura que el Pla és 'poc ambiciós quant a la conservació del recurs i la seva gestió sostenible'". Davant de la contundència d'aquestes al·legacions signades pel conseller Villalonga i el rebuig del Govern Balear i del Grup parlamentari Popular Petrus denúncia una "total manca de coherència" i exposa la seva preocupació per la "feblesa del President Tadeo i del seu equip a l'hora de defensa els interessos de Menorca davant l'executiu Bauzá a partir d'un document que ells mateixos han signat."

Per últim el conseller portaveu Joan Marquès ha fet un paral·lelisme amb la situació que pateixen el tres directors d'institut de Menorca expedientats. "Aquí tenim un president del Consell que trasllada al Govern la decisió del Consell Executiu, un òrgan col·legiat equivalent al que van fer els directors traslladant l'acord dels seus consells escolars. En el cas de les al·legacions al Pla Hidrològic sembla que el President, vist el context, haurà estat advertit que si vota en contra de les ordres del seu superior podria esser suspès de funcions i de sou... cosa que ha passat, sense cap mirament i de manera injusta, arbitraria i desproporcionada amb els tres directors de Menorca."

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube