Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE exigeix la dimissió de Vicent Serra per "enganyar als docents i al conjunt de la ciutadania d'Evissa"

Vicent Torres 2La Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar, a través del seu secretari general, Vicent Torres, la seua "profunda decepció" per la manera d'actuar del president del Consell i del PP d'Eivissa, Vicent Serra,

que "ha enganyat als docents i al conjunt de la ciutadania d'Eivissa", amb el seu vot favorable a la convalidació del decret llei del TIL en la sessió plenària d'ahir al Parlament de les IIles Balears. "Vicent Serra no va representar ahir la veu del poble d'Eivissa al Parlament, sinó que va ser un diputat més del Partit Popular, assumint el discurs de Bauzá amb total submissió", ha dit Torres.

Per tot això, el secretari general de la FSE-PSOE ha exigit "la dimissió inmediata" de Vicent Serra, per haver "estafat i enganyat al conjunt de la ciutadania d'Eivissa, a qui va prometre buscar una sortida negociada al conflicte educatiu". "Quina sortida negociada hi pot haver, quina aplicació flexible del TIL pot demanar, després d'haver votat a favor d'un decret que estableix clarament la imposició del trilingüisme del PP?", s'ha preguntat Torres, que ha lamentat la "irresponsabilitat de Serra en no escoltar la veu del carrer, de pares, mares, docents".

Segons el secretari general de la FSE-PSOE, les suposades paraules conciliadores de Vicent Serra de la setmana passada s'ha comprovat que "formaven part d'una campanya d'imatge personal, per intentar salvar-se a si mateix, veient que la nau del PP s'estava esfondrant". "Mentre prometia diàleg als docents, li crexia el nas, perquè està clar que els mentia descaradament, per covardia i per intentar salvar la seua imatge".

"El més greu de tot és que Vicent Serra ha assumit com a propi el discurs de Bauzá", ha dit Vicent Torres, recordant que tant el president del Govern Balear com la consellera d'Educació ahir varen tornar a carregar contra els docents i l'oposició, acusant-los de generar crispació: "Serra, amb el seu vot favorable, no només diu 'sí' al TIL, sinó que també diu 'sí' al fanatisme del PP de Bauzá, i als insults i amenaces d'aquest Govern cap al col·lectiu docent".

"Vicent Serra ha venut als seus alcaldes"

El secretari general de la FSE-PSOE també vol manifestar que "a més de quedar ell mateix en evidència, Serra ha venut als seus alcaldes, que ja s'estan queixant obertament d'haver-se de 'menjar el marró' de les protestes", com s'ha vist a la reunió celebrada ahir a Palma. Segons Vicent Torres, "és Serra qui havia d'haver donat la cara davant del Govern Balear i davant de la ciutadania, i salta a la vista que no ho ha fet".

"Per haver enganyat fins i tot als seus, per haver fracassat i per haver votat en favor del TIL, sobren els motius perquè Serra se'n vagi cap a casa", ha insistit Vicent Torres.

La FSE-PSOE també vol reiterar, com ha dit el seu secretari general, el seu suport al col·lectiu de docents i a totes les famílies, que "estan fent una demostració de civisme i de lluita democràcia en defensa de l'educació pública com mai abans havíem vist". "Amb aquest conflicte, el PP està afectant, en primer lloc, als alumnes, que no han tengut inici de curs. I sabem que els mestres i professors no podran aguantar massa dies més de vaga, perquè tenen famílies i no poden prescindir del seu sou. I amb això juga el PP de Bauzá i Vicent Serra, en aconseguir guanyar aquest pols des de la imposició i la força, i no des del diàleg, que és el que tocaria".

Recurs d'inconstitucionalitat

La FSE-PSOE també vol manifestar la seua satisfacció per l'anunci que ha fet aquest matí la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, de presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat contra el TIL. "Aquest anunci demostra el compromís de tot un partit, com és el PSOE, en contra del despropòsit del TIL i de l'atac que està patint l'educació pública a Balears". "És molt trist haver d'arribar a aquest punt, però per desgràcia aquesta era l'única sortida que ens quedava, davant d'una llei que és a totes llums inconstitucional", com ha remarcat Vicent Torres.

La FSE-PSOE continuarà exigint la retirada immediata del TIL i "començar de zero" la negociació i el debat sobre una reforma del sistema educatiu. Per desgràcia, el TIL no és més que l'últim dels despropòsits i atacs del PP contra l'educació pública, al que se li sumen les retallades de professors, recursos i beques, que han acabat per desbordar el malestar del conjunt de la comunitat educativa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube