Imprimeix
PDF

El PP rebutja al Congrés la PNL del diputat Socialista Garcia Gasulla per millorar la qualitat de l'aigua de Menorca

Garcia Gasulla Els representants del Grup Popular a la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés han rebutjat la Proposició No de Llei (PNL) del diputat Socialista per Menorca Guillem García Gasulla per millorar la qualitat de l'aigua de Menorca.

La PNL recollia tres punts d'acord en els quals s'instava al Govern de l'Estat en coordinació i col·laboració amb la resta d'administracions competents, a:

1. Adoptar les mesures necessàries per garantir el proveïment d'aigua potable en condicions plenament idònies als ciutadans de la Illa de Menorca, complint, en tot cas, els principis de la Directiva Marc de l'Aigua i respectant la normativa estatal en la matèria.

2. Accelerar la posada en marxa de la planta dessaladora de Ciutadella i la seva connexió a la xarxa pública, que, a més d'aconseguir un adequat proveïment d'aigua potable a la població ciutadellenca, pugui aportar els seus excedents a la massa d'aigua subterrània.

3. Estudiar la possibilitat d'estendre la connexió a la xarxa de proveïment dels restants municipis de la illa

En l'argumentació de la Proposició s'hi recordava que el proveïment d'aigua per a consum humà a Menorca presenta "un evident deteriorament en la qualitat i quantitat dels aqüífers, bona part dels quals presenten una presència excessiva de nitrats que, en alguns casos, superen els límits permesos de N03 (50 mg/l) imposats per la Directiva Marc de l'Aigua".

Paral·lelament García Gasulla detallava com "les recents transformacions en l'estructura administrativa competent en matèria de polítiques hídriques a les Illes Balears no contribueixen a millorar la situació de les aigües de Menorca."

Com a exemple posava –cal recordar que la PNL es va registrar bastant abans de l'aprovació del perillós Pla Hidrològic Balear- la creació d'un gran consorci autonòmic que fusiona els ens fins ara existents en nivells territorialment inferiors. Un consorci que fa que les "illes o, fins i tot, les entitats locals perdin pes en les preses de decisions sobre la seva pròpia política hídrica".

En definitiva García Gasulla considera "incontestable" que aquest problema requereix una solució "el més ràpid possible," i ha posat com a exemple de l'increment de la pressió que pot patir l'aqüífer de Menorca l'increment de consum que podria suposar la creació d'un parc aquàtic a Sant Lluís. Una solució a la qual han de contribuir totes les administracions públiques competents (Administració General de l'Estat, Administració autonòmica i ens locals) implicades".

El diputat Socialista ha lamentat la postura del Grup Popular després d'exposar que no s'està respectant el dret dels menorquins i menorquines a disposar d'aigua potable suficient i de qualitat. Aquesta situació contrasta amb les declaracions realitzades per la ministra Ana Mato fa un parell de setmanes a les Nacions Unides destacant la "necessitat d'avançar en l'accés a l'aigua potable i a un sanejament adequat com a factors essencials per al desenvolupament humà".

De fet durant la seva intervenció a la Comissió Garcia Gasulla ha recordat com a principis de Juliol el Govern de l'Estat va respondre una pregunta dels diputats socialistes de Balears al Congrés sobre els problemes de l'aigua a Menorca donant per fet que la dessaladora de Ciutadella ja funcionava. En definitiva el diputat menorquí ha reclamat al Govern de l'Estat que doni resposta al "silenciós monument a la inoperància" en què s'ha convertit la dessaladora de Ciutadella

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube