Imprimeix
PDF

El PSOE considera "un insult" a les Pitiüses la retallada del 79% dels Pressupostos Generals de l'Estat

Sofia Hernanz El PSOE considera "un insult" a les Pitiüses la retallada del 79% de les inversions que ha aplicat el Govern de Rajoy en tres exercicis, passant dels 80 milions d'euros de l'últim pressupost socialista als 16,6 previstos per al 2014.

El balanç l'ha fet la diputada eivissenca del PSOE, Sofía Hernanz, que ha qualificat de "brutal i discriminatòria" la retallada. Així, a Balears la inversió ha quedat en 66,08 euros per habitant, enfront a la mitjana estatal de 206,77 euros. La diferència és encara més sagnant si es compara amb territoris per damunt de la mitjana. A Extremadura la inversió serà de 316 euros/habitants, a Galícia de 486 euros/habitant, a Castella-Lleó 547 euros/habitant i, concretament, a la província de Zamora serà de 1.358 euros/habitant, multiplicant per 20 la inversió que reben els ciutadans de les nostres illes.

"Per quina raó ens emportam un 0,8% del total de la inversió estatal, quan tenim el 2,5% de la població i som una de les locomotores turístiques del país?", ha preguntat la diputada. A més, dins d'aquestes xifres, "els ciutadans de les Pitiüses som els últims dels últims". En aquest sentit, Hernanz ha denunciat que el PP s'hagi oblidat d'inversions molt importants per a la indústria turística i la qualitat de vida dels residents, com són la depuradora de Vila, la millora de les connexions aèries, el passeig marítim de Figueretes o les necessitats de Formentera, una illa que no rebrà ni un euro de l'Estat, llevat del conveni de Carreteres firmat l'anterior legislatura.

Un Govern del 'TIL Party'

"Ens governa el 'TIL Party'", ha denunciat Sofía Hernanz, referint-se al Govern de José Ramón Bauzá, un president a qui ha qualificat de "fanàtic i radical", que "està centrant el seu mandat en la política lingüística mentre permet que els seus companys de Madrid ens llevin allò que ens correspon". "Bauzá és el president més inepte que mai hem tengut, i mentre Rajoy literalment ens roba la cartera, la seua única preocupació és alimentar un conflicte educatiu que ell mateix ha creat i que ha impedit iniciar el curs escolar."

La diputada del PSOE ha criticat també el conseller de Pressupostos del Govern Balear, l'eivissenc José Vicente Marí Bosó, per lamentar-se dels pressuposts en comptes de fer la seua feina de reclamar a Madrid el que ens toca: "De l'únic que ens ha servit tenir un conseller eivissenc al capdavant de l'hisenda balear és que les lamentacions ara tenguin accent eivissenc".

Serra, Fajarnés i Sala

Sofía Hernanz ha deixat ben clar que el PSOE ja no es creu les paraules del PP, anunciant la millora d'aquest pressupost en la tramitació parlamentària. "L'any passat Vicent Serra va prometre que el PP corregiria els pressupostos i va mentir", ha recordat la diputada. A més de no presentar ni una sola esmena, el diputat i el senador del PP, Enrique Fajarnés i Pepe Sala, varen votar en contra de les esmenes socialistes presentades per un import total de 57 milions d'euros per a les Pitiüses. Per evitar que passi com l'any passat, quan a Fajarnés i Sala "se'ls va passar el termini per presentar les esmenes", Hernanz els ha ofert que donin suport a les que presentarà el PSOE, que faran referència a les inversions turístiques, depuradora, etc, i que pròximament es donaran a conèixer.

La diputada socialista ha acabat la seua intervenció manifestant que "exigim als representants del Partit Popular que es deixin de cinismes i d'hipocresies i que les votin (les esmenes socialistes), que treballin en favor d'Eivissa i Formentera, o que, si no en són capaços, presentin la seua dimissió.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube