Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte decepcionat per la negativa del Govern a confirmar la radioteràpia a Eivissa


Xico Tarrés Parl Xico Tarrés lamenta també els enganys del PP sobre la construcció del búnquer al nou hospital

El portaveu de PSOE-Pacte i diputat al Parlament de les Illes Balears, Xico Tarrés, ha mostrat la seua decepció per la negativa del conseller de Salut del Govern a confirmar la posada en marxa del servei de radioteràpia a Eivissa a partir de l'obertura del nou hospital. En la interpel·lació de Tarrés a Martí Sansaloni, que s'ha fet aquest matí al Ple del Parlament, el conseller de Salut ha estat incapaç de garantir que al Pressupost del 2014 hi haurà la partida econòmica necessària per a la contractació del servei, manifestant només que els serveis aniran obrint de manera "progressiva i paulatina", però sense posar cap data. A més, també ha reconegut que el búnquer on s'ha d'instal·lar la maquinària no s'està construint, deixant en evidència els enganys del Consell d'Eivissa que el passat mes de maig va afirmar que "ja s'estava fent".

En la interpel·lació, Xico Tarrés ha lamentat les respostes del conseller, i li ha dit que "és obligació seua dirigir-se al president i al conseller de Pressupostos, si al projecte de pressupostos que ha d'elaborar aquest govern no està prevista la partida per posar en marxa aquest servei, per espitjar tot el que faci falta perquè s'hi inclogui, perquè crec que hi ha partides a altres àrees menys necessàries". Respecte a l'afirmació del conseller de Salut en el sentit que tot dependrà de si hi ha disponibilitat econòmica, Tarrés li ha insistit que "hi ha disponibilitat econòmica per allò que volem".

Com ha posat de manifest Tarrés en el debat d'avui, la negativa del Govern Balear a posar una data per a la radioteràpia deixa en evidència els compromisos del mateix president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, quan va dir que la radioteràpia serà una realitat "al 2014 com a data 'tope'"

Xico Tarrés ha remarcat que la radioteràpia és un servei molt necessari per a la ciutadania de les Pitiüses però també per a Menorca, on tampoc s'hi ofereix aquest tractament. "Necessitam una data concreta", ha insistit Tarrés durant la seua intervenció al Ple del Parlament.

Respecte al búnquer on s'ha d'instal·lar la maquinària, el conseller de Salut ha reconegut que les úniques passes que s'han donat fins ara és concretar la distribució d'espais dins del projecte arquitectònic del nou Hospital. Sansaloni ha deixat en evidència les falsedats del PP d'Eivissa, que al Ple del Consell del passat mes de maig va afirmar que el búnquer "ja s'estava fent".

El portaveu progressista també ha recordat que la incapacitat del Govern de les Illes Balears a l'hora de concretar la posada en marxa del servei de radioteràpia està provocant noves mobilitzacions ciutadanes, com ha estat la creació del Moviment Pitiús Pro Radioteràpia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube