Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte demana al Consell d'Eivissa màxima col·laboració amb la justícia, davant dels requeriments judicials de documentació del cas 'Gürtel'

psoe pacte Eivissa El grup PSOE-Pacte del Consell d'Eivissa demana a l'equip de govern del PP que actuï amb la màxima transparència, celeritat i col·laboració, davant els requeriments judicial d'aportació de documentació relacionat amb el cas 'Gürtel' que segons informen els mitjans de comunicació s'estan produint aquest matí.

El grup PSOE-Pacte lamenta que el PP del Consell només actuï davant d'un ordre judicial, quan fa mesos que l'oposició li havia demanat informació sobre les factures i expedients relacionats amb el cas. Concretament, el grup PSOE-Pacte venia sol·licitant, a través de diferents escrits registrats des del mes de maig del 2013, la consulta de les factures i expedients relacionats amb aquests casos, davant les informacions que indicaven la possibilitat que el Consell d'Eivissa hagués contractat alguna d'aquestes empreses en període de govern del PP dels anys 2003 a 2007.

En el Ple celebrat el passat 20 de setembre, el grup del PP va votar en contra d'una moció de PSOE-Pacte en què es demanava, justament, "facilitar, d'acord amb allò que estableix el Reglament Orgànic de la institució, la documentació requerida pel grup de l'oposició per tal d'assegurar el correcte desenvolupament de la tasca de control al govern". La moció es va presentar després de rebre reiterades negatives per part del govern del PP a facilitar la informació requerida per part de l'oposició.

Atenent que l'assumpte està en mans de la justícia, PSOE-Pacte no insistirà més en el requeriment d'aquesta documentació. El grup progressista desitja, això sí, que en pròximes ocasions que l'oposició demani la consulta de documentació, tal com estableix el Reglament del Consell, sí que sigui facilitada sense haver d'esperar que la demani la Guàrdia Civil per ordre d'un jutjat.

El grup PSOE-Pacte també vol manifestar el seu respecte absolut per la investigació judicial, la qual confiam que permeti esclarir fins al fons tot el relacionat amb el cas 'Gürtel', que esquita nombroses institucions governades pel Partit Popular arreu de l'Estat. Lamentablement, veim com també el Consell d'Eivissa hi ha quedat lligat, afectant per tant la imatge i la credibilitat de la institució. Esperam, per tant, que pel bé de la institució l'esclariment d'aquestes assumptes sigui el més ràpid possible.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube