Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte interpel·larà Vicent Serra al Ple del Consell sobre les factures del 'cas Over'

Abascal Tarrés i CardonaEl grup PSOE-Pacte ha anunciat avui una interpel·lació al president insular Vicent Serra en el pròxim Ple del Consell, de divendres 25 d'octubre, per tal que justifiqui la seua decisió d'ocultar la documentació del 'cas Over' a l'oposició i a la Justícia.

La consellera Patricia Abascal ha dit que "li donam a Vicent Serra l'oportunitat d'explicar-se, perquè és molt greu tot el que ha passat". Així, Abascal ha donat a conèixer que el mateix vicepresident en persona, Mariano Juan, li va comunicar de paraula que "no li pensaven donar aquesta documentació" malgrat haver-la demanat repetidament.

La consellera considera que Serra hauria d'haver enviat tota aquesta documentació als jutjats que ho estaven investigant o, en el cas de considerar que aquests expedients no presentaven cap anomalia, com va dir ahir, haver-la mostrat a l'oposició tal com se li havia sol·licitat, atenent a allò que estableix el Reglament del Consell d'Eivissa.

"Li donam a Vicent Serra l'oportunitat que s'expliqui i que demani perdó. A l'oposició, per haver-nos tractat com ho ha fet, i a la ciutadania per tractar aquesta institució com si fos un apèndix del Partit Popular i que, per suposat, posi a disposició de la Justícia tot el que sigui necessari per tal que s'esclareix aquest tema."

Patricia Abascal ha afirmat també que PSOE-Pacte està valorant si des del punt de vista jurídic es poden derivar responsabilitats en l'actuació de Vicent Serra. Com ha recordat Abascal, l'Executiu del Consell es va negar a facilitar la documentació del 'cas Over' a l'oposició amb l'excusa oficial i per escrit que no la trobaven, i ara han reconegut que no varen fer de manera conscient i premeditada. Més greu encara, segons Abascal, seria que la direcció del PP d'Eivissa hagués estat qui va prendre la decisió d'amagar aquesta documentació, tal com publica avui un mitjà de comunicació. "És molt fort, intervenir (la direcció del PP) en una decisió del Consell que fa incomplir el Reglament de la institució", ha dit la consellera.

Mocions sobre els Pressupostos de l'Estat i en defensa del Club Nàutic

El grup PSOE-Pacte també ha donat a conèixer la resta d'iniciatives (vos les adjuntam) que es porten al pròxim Ple del Consell d'Eivissa, per demanar una millora dels Pressupostos Generals de l'Estat i en defensa del Club Nàutic. El portaveu del grup, Xico Tarrés, ha denunciat que els Pressupostos Generals de l'Estat tornen a 'maltractar' l'illa d'Eivissa i ha proposat un acord del Ple del Consell per exigir que les inversions territorialitzades no estiguin per davall de la mitjana.

Tarrés també ha presentat una moció en defensa del Club Nàutic d'Eivissa. Segons el portaveu del grup progressista, Xico Tarrés, és imprescindible el suport del Consell per aconseguir que el Club pugui aprovar el seu projecte de reforma i aconseguir la pròrroga de la concessió per evitar desaparèixer.

El conseller Juanjo Cardona ha presentat les preguntes que formularà PSOE-Pacte al Ple i que fan referència, entre altres assumptes, a la supressió del Consorci Sociosanitari d'Eivissa, el conflicte educatiu o les declaracions d'un suposat expert en turisme en un acte presidit per Vicent Serra, el qual va afirmar que els sectors econòmics havien d'actuar "abans que la gent s'organitzi" i que "no s'havien d'escoltar els moviments vesinals" en el desenvolupament de nous projectes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube