Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE es sumarà a la vaga general de demà en defensa de l'educació pública

23-10-13 Sectorial educacióEls socialistes presentaran mocions en contra de la LOMCE i del TIL als ajuntaments de les illes.

 

El Partit Socialista de les Illes Balears donarà suport demà a la vaga general de l'ensenyament en favor d'una educació pública i de qualitat. Una jornada de protesta contra l'actitud d'imposició i manca de diàleg dels governs del Partit Popular, contra les retallades en educació i la falta absoluta de consens amb la LOMCE i el TIL.

La LOMCE -com el TIL- surt endavant només amb el suport del Partit Popular i compta amb l'oposició de tot el conjunt de la comunitat educativa. La també coneguda com "Llei Wert" és el colofó a la nefasta política educativa del PP que s'ha proposat acabar amb l'educació pública.

Per això els Socialistes es sumaran a la concentració que tendrà lloc a les 18h de l'horabaixa al Passeig del Born de Palma. Igualment, el Grup de Treball Sectorial d'Educació dels Socialistes de Mallorca ha elaborat dues mocions en contra de la LOMCE i del TIL per presentar als diferents municipis.

Per una banda, els socialistes demanaran la retirada de la LOMCE, una llei que neix morta perquè aposta per la segregació, el classisme i sobretot perquè s'ha elaborat menyspreant el diàleg i negant l'acord.

En referència al TIL, els socialistes demanaran:

1. La derogació del Decret-Llei de Tractament Integrat de Llengües.

2. L'arxivament dels expedients dels directors de Maó.

3. La creació d'un equip d'expert de tots els àmbits educatius per estudiar com es pot millorar l'aprenentatge a les Balears.

4. El cessament de tot l'equip directiu de la Conselleria d'Educació per la seva incapacitat de trobar solucions al conflicte educatiu.

5. Que el Govern Balear dediqui els més de 2 milions d'euros que s'han estalviat amb la vaga al manteniment dels centres escolars i un augment de les beques.

6. Que es respecti la normativa vigent que regula el funcionament dels Centres Escolars dels Centres Educatius.

7. Una resposta per escrit de la Conselleria per aclarir quin projecte lingüístic han d'aplicar els col·legis de Palma.

El PSIB-PSOE rebutja l'actitud d'un govern que imposa, que no escolta els diferents sectors implicats i que aplica la nova legislació educativa sense tenir en compte la realitat actual que han provocat les retallades.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube