Imprimeix
PDF

El PSOE presenta esmenes als Pressupostos Generals per aconseguir 66,4 milions d’euros més per a Eivissa i Formentera

Sofia Hernanz i TorresEl PSOE ha anunciat la presentació d'esmenes al Projecte de Llei de Pressupostos Generals de l'Estat 2014 per un import total de 66.480.000 euros en inversions per a les Pitiüses, referides a una total de 18 actuacions turístiques, mediambientals, de mobilitat i culturals.

Així ho han anunciat aquest matí en roda de premsa el secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, i la diputada eivissenca del PSOE al Congrés, Sofía Hernanz. Són propostes "moderades" i "realistes", que el PSOE ha tornat a oferir al PP d'Eivissa per "defensar-les fins a l'últim minut en la tramitació parlamentària".

Les esmenes del PSOE per a inversions a les Pitiüses són: 7,38 milions d'euros per al contracte de servei públic de les connexions aèries amb Madrid i Barcelona; 26,1 milions d'euros per depuradores i dessaladores; 10 milions d'euros reconversió turística de Sant Antoni i 10 milions d'euros reconversió turística de Platja d'en Bossa; 2 milions d'euros Passeig Marítim de ses Figueretes; 2 milions d'euros Parc i VPO de Can Escandell; 0,5 milions d'euros Mercat Vell i Peixateria; 1 milió d'euros murades d'Eivissa; 1 milió d'euros Parador Nacional; 0,5 milions Biblioteca Pública; 0,3 milions manteniment Museu Puget; 4,1 milions d'euros conveni Carreteres Eivissa; 0,6 milions d'euros conveni carreteres Formentera; 0,3 milions balsa de regants de Formentera; 0,1 milions d'euros, comunitat de regants de Formentera; 0,6 milions d'euros millores mobiliari platges de Formentera.
L'objectiu és millorar uns pressupostos "desastrosos" i que "agreugen encara més la discriminació que pateix l'illa d'Eivissa respecte de la resta de territoris quant a inversions i finançament de les necessitats de serveis a la ciutadania", com ha dit Vicent Torres.

El secretari general de la FSE-PSOE ha recordat que "Eivissa ha passat dels 80 milions d'euros d'inversió de l'últim pressupost socialista als 16,6 milions d'euros previstos per al 2014. Això suposa una brutal retallada del 78% en només 3 exercicis". "Ens han esborrat totalment del mapa inversor. Com si la ciutadania d'Eivissa no tengués tantes necessitats o més que un ciutadà d'altres territoris."

Les Pitiüses es veuen afectades per la manera d'actuar dels mateixos membres del PP, ha dit Torres: "Ens trobam que el president del PP, Vicent Serra, ha trencat totes les vies de comunicació amb el seu diputat i senador, ja ni es parlen". Un exemple, ha dit, va ser ahir durant el Ple del Consell, en el debat d'una moció progressista sobre el Pressupostos Generals de l'Estat. Segons Torres, és "increïble" que Vicent Serra no anunciàs durant el Ple que el PP introduiria la disposició sobre les depuradores d'Eivissa. "Segurament, Vicent Serra ni ho sabia", ha dit Torres.

Respecte a aquesta proposta del PP d'introduir la petició que s'iniciïn les obres de les depuradores, tant Vicent Torres com Sofía Hernanz han manifestat el seu desig que s'acabi complint, malgrat que no hi figuri cap dotació pressupostària i que és "pura literatura".

"Després dels últims 3 pressupostos, de 3 preses de pel, el que necessitam són sous plasmats als pressupostos de l'Estat", ha dit Hernanz. "L'any passat Bauzá va anunciar una esmena per un total de 90 milions, però al final no es van plasmar i mai van arribar. S'ha d'emmarcar aquesta esmena (de les depuradores) dins de l'actual credibilitat del PP".
Les esmenes del PSOE són una proposta "moderada", ha insistit la diputada. Per això, dilluns vinent es tornarà a enviar una invitació al PP d'Eivissa per tractar-les i intentar arribar a un acord per poder introduir "el màxim possible d'aquestes esmenes" als pròxims pressupostos de l'Estat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube