Imprimeix
PDF

La FSE-PSOE lluitarà per una radioteràpia pública i de qualitat

CanMissesNouLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol manifestar el seu rebuig a l'anunci que han fet aquesta tarda José Ramon Bauzá i Vicent Serra de privatitzar el futur servei de radioteràpia a Eivissa.

Aquesta proposta respon únicament a la incapacitat de Serra d'aconseguir el finançament suficient per part del Govern Balear i a les intencions d'implantar a les nostres illes el model del PP que està arrasant amb el sistema públic de Salut a les comunitats allà on governa. Per desgràcia, Bauzá i Serra han decidit seguir el model de Salut de València o Madrid, per citar alguns exemples on s'han produït privatitzacions massives de la salut.

La privatització és la pitjor solucionar per a la gestió de la salut pública, ja que converteix un dret fonamental en el negoci de determinades empreses privades, moltes de les quals ni tant sols se sap en mans de qui estan, com és la polèmica empresa IDC Salud (abans coneguda com a Capio Salud, que és una de les que podria assumir la radioteràpia d'Eivissa. 

L'anunci d'avui de Bauzá i Serra suposa un passa endarrere en una reivindicació històrica de la millora de la salut pública a nostra illa. Després de paralitzar durant un any la construcció del nou Hospital, per renegociar-ne a la baixa els nous serveis, ens trobam ara amb l'anunci de privatització d'una de les peces fonamentals de la cartera de serveis públics que ha d'oferir a la ciutadania, com és la radioteràpia. No oblidem que aquest servei estava compromès pel Govern Balear durant l'anterior mandat progressista, un compromís que es va fer efectiu al 2009, un any abans de l'inici de les obres del nou Hospital.

Davant d'aquesta decisió del PP, el grup Socialista anuncia que s'esmenaran els Pressupostos del Govern Balear per intentar introduir una esmena específica i suficient per a la implantació d'un servei de radioteràpia totalment públic i de qualitat a l'illa d'Eivissa.

El PP de Vicent Serra encara és a temps de rectificar per evitar passar a la història com el president que ha aconseguit el major desprestigi cap als professionals de la sanitat pública en tota la historia sanitària d'Eivissa, obrint les portes a l'inici de la privatització de la salut. A més, no podem oblidar la nefasta privatització de la Residència de Can Blai per part de Serra quan era conseller de Benestar Social. Per tot això, la FSE-PSOE redoblarà esforços en defensa del sistema d'atenció a la salut pública, universal i de la màxima qualitat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube