Imprimeix
PDF

Nino Torre: "les Joventuts Socialistes hem d'establir un projecte que faci recuperar la confiança dels ciutadans en els polítics"

Clausura Formacció 13El Secretari General de les Joventuts Socialistes d'Espanya ha clausurat la V edició del Formacció definint un nou model departit que en bona part defensaran els joves a la Conferència Política del PSOE.

Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears han tancat la cinquena edició del Formacció, les jornades de debat i propostes que cada any organitza el col•lectiu. Enguany una cinquantena de persones han participat durant tot el cap de setmana en aquesta trobada que ha clausurat el Secretari General de les Joventuts Socialistes d'Espanya, Nino Torre.

Torre ha defensat el model de partit que volen els Joves Socialistes, del qual bona part es defensarà a la Conferència Política del PSOE del proper cap de setmana a Madrid. Segons ha dit "es tanca aquesta escola de formació en el pitjor moment del país, amb dues crisis: la social i la institucional". En aquest sentit, Nino Torre ha manifestat que en dos anys del PP estam més pobres que mai i amb una taxa d'atur juvenil del 57% "les poques mesures per crear ocupació que s'han posat en marxa ens obliguen als joves a elegir entre dignitat o feina, i això no es pot consentir".

El secretari de les JSE ha criticat també el Govern Balear "hem viscut la major mobilització de la història de les Balears. Un govern amb principis escoltaria la ciutadania i retiraria el TIL, però Bauzá no ho fa".

La falta de consens a l'hora de fer lleis, els nombrosos casos de corrupció, la complicada arquitectura institucional i la opacitat de les institucions europees fan, diu Nino Torre, que la desafecció ciutadana amb els polítics augmenti dia a dia. Així i tot defensa que "la desafecció política no existeix perquè els joves parlen més de política que abans. Es tracta d'una desafecció cap als polítics i cap a les institucions".

Per evitar el desmantellament de l'Estat del Benestar per part del PP i per rompre amb la desafecció dels ciutadans cap els polítics Nino Torre ha defensat que el PSOE i les Joventuts Socialistes han de fer un projecte que defineixi noves formes d'ingressos per l'Estat del Benestar, amb una fiscalitat més justa, amb nous tributs a les grans fortunes i capaç de crear llocs de treball. Pel que fa als casos de corrupció Torre diu que "cal reformar la legislació vigent perquè no pot passar el que està passant. Un cas de corrupció no pot estar 12 anys a un jutjat sense aclarir-se".

El nou projecte socialista que defensa Nino Torre també passa per una reforma de les institucions "s'ha d'apropar les institucions a la gent. No pot ser que en la darrera legislatura només s'hagi dut endavant una Iniciativa Legislativa Popular, que és el mecanisme que té la gent per participar en les institucions". A més, Torre proposa l'obligat compliment del programa electoral per què "no es repeteixi el que està fent el PP ara de fer tot el contrari del que diu el seu programa electoral", així com projectes fermes en educació, sanitat i treball recolzats per experts i teòrics en cada matèria.

Totes aquestes propostes assegura que "no són utòpiques, i si els socialistes ho fem junts i amb convicció es faran realitat".

A la clausura també ha participat la Secretària General dels Socialistes de Mallorca, Silvia Cano, i el Secretari General de les Joventuts Socialistes de les Illes, Juli Dalmau.

Cano ha destacat "la importància que es celebrin jornades d'aquest tipus perquè és on els joves reivindiquen la transformació del país sense demagògia i populisme. Són els joves que també volen formar part de la segona transició". En aquest sentit, Silvia Cano ha animat a combinar el projecte de l'esquerra transformadora amb el rigor científic i acadèmic "a Europa tenim una majoria de dretes que duen més de 30 anys propagant idees tòxiques a través dels mitjans de comunicació, els llibres i altres vies, mentre que s'aprofiten d'una crisi que al final només hem pagat els ciutadans".

Per part seva, el Secretari General de les JSIB, Juli Dalmau, ha destacat que "és fonamental mantenir activitats com el Formacció perquè és un punt de trobada entre militants per debatre, intercanviar opinions i fer propostes sobre temes que interessen i afecten als joves".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube