Imprimeix
PDF

El PSOE torna a denunciar que els incompliments i les fal•làcies de la consellera Herráiz sobre el pagament dels ajuts del CIMe a les ONG´s deixa aquestes entitats en una situació molt precària

Noemi GomilaLa consellera del Grup Socialista al Consell de Menorca Noemí Gomila formularà al plenari de novembre una pregunta sobre la convocatòria d'ajusts per a entitats locals sense ànim de lucre per l'any 2012.

En concret Gomila demanarà a la consellera Herráiz "per quin motiu es va adjudicar la concessió d'aquesta subvenció per un import molt inferior al previst en la partida pressupostaria i que a dia d'avui encara no s'ha liquidat."

D'aquesta manera Gomila espera que la Sra. Herráiz  abandoni, d'una vegada per totes, la fal·làcia -denunciada reiteradament per el Grup Socialista- de què a Menorca no hi ha hagut cap retallada i que les coses s'estan fent bé. 

La representant del  PSOE voldria que la consellera de Benestar Social deixés la seva habitual autocomplaença, reconegués els problemes que està generant la seva deficient gestió i atengués a les necessitats de les entitats que, com  AFAM (o com va denunciar fa mesos ASPANOB) pateixen greus dificultats per tirar envant els seus projectes per culpa dels endarreriments en els pagaments d'aquests ajuts.

De fet des del Grup Socialista al Consell es vol denunciar el doble engany que intenta vendre la consellera Herráiz. En primer lloc Gomila (tal com ja va fer a finals de l'any passat i com també van explicar algunes entitats al maig) exposa que els ajuts que encara no s'han començat a pagar corresponen al 2012 però en canvi formen part del pressupost de 2013. 

Ja fa gairebé un any la consellera socialista exposava que "es tracta d'una partida d'ajuts a entitats socials per a programes d'atenció dotada amb 130.000 € (l'any 2011 eren 150.000). La consellera Herráiz va portar aquesta partida a aprovació al Consell Executiu de principis de desembre, per apedaçar una errada dels anteriors pressupostos en els quals no hi havien inclòs cap partida per aquest concepte; ni un euro per ajudes a entitats. Fruit de la pressió que va patir i de la poca resposta que estava donant en Serveis Socials la consellera va haver d'aprovar aquesta nova partida, però com que no tenien pressupost la van incloure als comptes de 2013". Una realitat, "un engany" que ara es tradueix en aquest endarreriment.

En definitiva el cert és que la consellera Herráiz ha intentat cobrir la seva "errada" de l'any passat amb càrrec als pressupostos de 2013. Però el que ha fet en realitat és incomplir els acord unànimes d'abril i octubre de 2012, derivats de propostes presentades per la consellera Gomila, en els quals s'instava a l'equip de Govern a "continuar donant el suport necessari a les entitats socials i sanitàries que presten serveis socials a Menorca".

En segon lloc Gomila vol que la consellera de Benestar Social deixi d'omplir-se la boca dient que repartiran 130.000 euros en ajuts quan, des del mes de juliol, se sap que la quantitat a repartir és de 100.881 euros. La representant socialista al Consell considera imprescindible que, en una qüestió tant delicada i important per al teixit social de Menorca, la Sra Herráiz exposi clarament a què es deu aquesta rebaixa i expliqui, de forma diàfana, per quin motiu s'està endarrerint tant el pagament d'aquestes ajudes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube