Imprimeix
PDF

Socialistes d'Eivissa presenten 230 propostes a la Conferència Política del PSOE per "tornar connectar amb la majoria social"

131108 foto_conferencia_politicaEls socialistes d'Eivissa han presentat un total de 230 propostes a la Conferència Política del PSOE que es celebra aquest cap de setmana a Madrid, que ha de servir per "tornar a connectar amb una majoria social" i per crear "un nou projecte socialista, totalment renovat, fresc, per encarar l'horitzó i els reptes de la societat per als pròxims 10 anys, tant a nivell estatal, com a Balears i a l'illa d'Eivissa".

Així ho ha destacat el secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, que ha presentat la Conferència aquest matí, en un roda de premsa acompanyat del secretari d'Idees i Programes, Alfonso Molina, i de la secretària de Relacions Institucionals i diputada al Congrés, Sofía Hernanz.

Torres ha destacat la feina dels últims 8 mesos per recollir les propostes de la militància, simpatitzants i ciutadania en general, durant totes les assemblees i actes que s'han fet a Eivissa. Segons el secretari general, el PSOE està decidit a oferir "una sortida a la crisi per l'esquerra", amb propostes com les que s'ha incorporat a la ponència de la Conferència, com és la d'eximir aturats i famílies mileuristes amb fills del pagament de l'IRPF. "Aquesta proposta beneficiaria més de 10.000 famílies d'Eivissa", ha destacat Torres, que també ha insistit que mentre "el PP rescata bancs, els socialistes volem rescatar les persones".

Vicent Torres ha remarcat el compromís socialista en la defensa dels valors de la igualtat, la solidaritat i la democràcia, que "amb l'excusa de la crisi, estan amenaçats per la dreta". "Ho veim cada dia, amb les polítiques de Bauzá i de Vicent Serra, amb exemples tan clars com la privatització de la radioteràpia i de les residències o la retallada brutal en sanitat, en educació pública i en serveis socials".

Torres també ha tengut paraules de felicitació a Francina Armengol, la secretària general de PSIB-PSOE, que ha estat proposada per presidir la Conferència Política. Segons Torres, "ho hem rebut com un reconeixement a tots els socialistes de les illes, i per això estam tan satisfets i ho volem destacar".

El secretari d'Idees i Programes ha explicat la feina feta durant els últims mesos per les diferents agrupacions socialistes d'Eivissa, que s'hi ha traduït en aquestes 230 propostes a la Conferència Política i amb un total de 30 esmenes al document de ponència. Segons ha explicat Alfonso Molina, des d'Eivissa es fan propostes relacionades amb la regeneració democràtica, com és la limitació de mandats a 8 anys, la prohibició total dels donatius a partits polítics per part d'empreses i l'elecció directa per part dels ciutadans d'un president de la UE. També n'hi ha de referides a la reforma de la fiscalitat i per un desplaçament de la càrrega fiscal de les rendes del treball a les rendes del capital.

Respecte als debats previstos, Sofía Hernanz ha explicat que la Conferència Política s'articularà al voltant de diferents "diàlegs", que versaran sobre laïcitat, per donar passos decidits per aprofundir l'aconfessionalitat de l' Estat, sobre la Reforma Local, amb propostes com l'aclariment de les competències i la reforma del finançament local, el medi ambient, fonamental per al conjunt de l'Estat i especialment per una illa com Eivissa, i sobre economia, ja que tenim la necessitat urgent de replantejar el model econòmic perquè realment es conciliïn economia política i model social"

També es faran dos fòrums, sobre igualtat i sobre globalització, amb la participació del conjunt d'assistents a la Conferència Política, que serà d'un miler de persones, i es crearan les comissions referides a " Unió Europea i reformes polítiques ", " economia i ocupació", "estat del benestar" i " model de partit ".

A la Conferència Política del PSOE que es fa a Madrid durant tot el cap de setmana hi assistiran un total de 10 persones en representació de la FSE-PSOE, amb el secretari general, Vicent Torres, al capdavant.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube