Imprimeix
PDF

Les propostes "per una Eivissa més social i més verda", després de la Conferència Política del PSOE

Vicent Torres3 La Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol destacar el compromís del conjunt del partit en la "reconstrucció" d'un model d'esquerres, després de la Conferència Política celebrada durant el cap de setmana a Madrid.

El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, considera que la Conferència ha servit per renovar el projecte socialista per al segle XXI i que aquest beneficiarà molt especialment Eivissa enfront a la dreta: "Hem començat a reconstruir una proposta per un Eivissa més social i més verda, amb iniciatives concretes que recullen la singularitat de les illes i les necessitats de la nostra ciutadania". Unes propostes que, segons Vicent Torres, han de permetre "recuperar la il·lusió de la ciutadania i que aquesta es transformi al 2015 en noves majories progressistes" a les institucions eivissenques i de balears.

La ponència recull moltes de les propostes que varen sortir dels socialistes d'Eivissa, com procurar un règim fiscal nou per a Balears, que per suposat beneficiaria a Eivissa i propostes en relació al turisme", ha explicat Vicent Torres. Concretament, la ponència proposa que la Constitució reculli la singularitat de les illes i faci una referència concreta al Règim Especial per a Balears. La ponència recull, en aquest sentit, la necessitat que la Constitució asseguri el principi d'igualtat d'accés de tots els ciutadans, amb independència del seu lloc de residència, a l'Educació, la Sanitat i els Serveis socials.

Segons Vicent Torres, el PSOE és l'alternativa d'esquerres al model del PP de privatitzacions de la sanitat, l'educació i els serveis socials, com està passant a Eivissa amb la radioteràpia o amb les residències, que està aplicant Vicent Serra. "El reconeixement Constitucional a un model social per al conjunt de territoris d'Espanya és fonamental, per assegurar una societat realment justa i igualitària. Segons Torres, "reforçar l'accent socialista és més necessari que mai, tenint en compte el retrocés que està aplicant la dreta aprofitant l'excusa de la crisi".

El secretari general de la FSE també ha manifestat la satisfacció del conjunt de la delegació de Balears a la Conferència Política pel "suport als docents de les nostres illes", que justament avui tornen a la vaga a Eivissa. Segons Torres, el PSOE ha donat una passa endavant, reconeguent a més que les reformes en l'ensenyament han de ser fruït del "consens de la comunitat educativa", tot el contrari del que està fent el PP a les nostres illes.

També s'ha de destacar l'impuls definitiu dels socialistes a un model "verd", que asseguri la sostenibilitat, la defensa del medi ambient i contra el canvi climàtic. Segons Vicent Torres, aquest aspecte és molt important per un territori com Eivissa. "Barbaritats que està fent el PP, com la nova Llei de Costes, o la proposta de lleis a la carta sense cap consens, que deterioren el nostre entorn s'han d'aturar de manera urgent, i en això estam els socialistes".

El PSOE ,amb la Conferència Política, culmina un any de treball i reflexió, promovent una sèrie de canvis imprescindibles a l'hora d'adaptar el partit a les noves exigències de la militància i donar resposta als nous reptes i necessitats que presenta l'actual marc socioeconòmic d'Espanya. Així, la FSE-PSOE també vol detallar alguns dels punts més destacats que s'han aprovat dins de la Conferència Política.

La lluita per la igualtat és un dels compromisos històrics del PSOE i, en aquest sentit, a la conferencia s'ha aprovat la instauració del sistema de l"listes cremallera". Totes les candidatures del Partit Socialista seran plenament paritàries. Així, els homes i les dones es repartirien les candidatures al 50% i en llocs alterns.

Per triar el candidat socialista a la presidència del Govern i de les comunitats autònomes, les primàries seran obertes. També es rebaixa al 5% els avals per presentar-se a les primàries federals , autonòmiques i municipal. A més, per reforçar la transparència, el PSOE obligarà els seus càrrecs a tenir un únic sou i fer públiques la seva agenda i renda.

En aquest procés de democratització i de secularització com a bandera progressista, el partit portarà terme un passa més en el seu ineludible compromís per la laïcitat del nostre en aprovar-se per unanimitat denunciar el concordat de 1979 amb el Vaticà i treure la religió del currículum acadèmic i fins i tot l'horari escolar.

A més, el PSOE ha vist amb preocupació l'augmentat de populismes i partits xenòfobs, per això, s'ha acordat prohibir els partits feixistes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube