Imprimeix
PDF

El PP castiga Eivissa tombant al Congrés totes les esmenes del PSOE als Pressupostos Generals de l'Estat

debat congres_pressupostosLa Federació Socialista d'Eivissa (FSE-PSOE) vol denunciar el "càstig" que ha infringit el PP a la nostra illa, després de veure com el grup Popular votava en contra de la totalitat de les esmenes del PSOE als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014.

Els diputats del PP (entre ells el diputat eivissenc, Enrique Fajarnés) no han acceptat ni una sola de les 18 esmenes de millora per un import total de 64,4 milions d'euros que havia proposat el PSOE per a Eivissa, el que hauria assegurat important inversions hidràuliques, en transport, de reconversió turística i d'equipaments culturals, entre d'altres, pendents a la nostra illa.

El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, ha qualificat de "marginació intolerable a la nostra illa, aquest balanç de 0 euros de millora dels Pressupostos de l'Estat". Segons Torres "aquest és un fracàs en tota regla del Partit Popular d'Eivissa, i molt especialment del seu president, Vicent Serra, que no pinta res ni a Mallorca ni a Madrid, i començam a dubtar si pinta alguna cosa dins del seu partit a Eivissa, tenint en compte el cas que li fan el diputat i el senador".

Vicent Torres ha recordat que "aquests són els tercers pressupostos de la legislatura Rajoy i cada any ha estat pitjors que l'anterior per a Eivissa". "En només 3 anys hem perdut un 78% de les inversions que varem rebre en l'últim any de govern socialista. Rajoy i Montoro ens han 'esplomat' del tot, sense que ni Bauzá ni Serra hagin estat capaços d'aixecar la veu".

Vicent Torres ha manifestat que "ara entenem la negativa del PP d'Eivissa de mantenir una reunió per negociar i pactar algunes esmenes". Segons els secretari general de la FSE-PSOE, "tant Serra com Fajarnés ja sabien que el seu partit no acceptaria ni una sola millora dels Pressupostos per a Eivissa. Han preferit callar, acotar el cap i amagar-se, en comptes de donar la cara per la seua illa".

Sense partida per a depuradores

La diputada eivissenca del PSOE, Sofía Hernanz, ha manifestat des del Congrés, on avui acabaven les votacions de les esmenes, la seua "decepció total" amb l'actitut del PP, que ha passat el 'rodet parlamentari' per esclafar la totalitat de les esmenes presentades pel PSOE d'Eivissa. Hernanz ha lamentat l'oportunitat perduda d'introduir les esmenes: "Ens hem quedat sense res, només amb els miserables 16 milions previstos des d'un inici". "Amb tota la desvergonya del món, el PP ha rebutjat les nostres propostes, que eren per a inversions tan urgents com la depuradora de Vila".

La diputada ha insistit que "aquests Pressupostos són una autèntica vergonya" i ha lamentat que les obres hidràuliques no estaran previstes als Pressupostos 2014. Hernanz ha recordat que l'esmena introduïda pel PP sobre depuradores "és paper mullat", ja no concreta ni obres ni estableix cap partida econòmica. "Si realment haguéssin tengut voluntat de fer les obres hidràuliques, haurien aprovat la nostra esmenes de 26,1 milions d'euros per a inversions en depuradores i dessaladores a Eivissa, però hi han votat en contra".

La FSE-PSOE recorda que les esmenes del PSOE per a inversions a les Pitiüses eren: 7,38 milions d'euros per al contracte de servei públic de les connexions aèries amb Madrid i Barcelona; 26,1 milions d'euros per depuradores i dessaladores; 10 milions d'euros reconversió turística de Sant Antoni i 10 milions d'euros reconversió turística de Platja d'en Bossa; 2 milions d'euros Passeig Marítim de ses Figueretes; 2 milions d'euros Parc i VPO de Can Escandell; 0,5 milions d'euros Mercat Vell i Peixateria; 1 milió d'euros murades d'Eivissa; 1 milió d'euros Parador Nacional; 0,5 milions Biblioteca Pública; 0,3 milions manteniment Museu Puget; 4,1 milions d'euros conveni Carreteres Eivissa; 0,6 milions d'euros conveni carreteres Formentera; 0,3 milions balsa de regants de Formentera; 0,1 milions d'euros, comunitat de regants de Formentera; 0,6 milions d'euros millores mobiliari platges de Formentera.

Totes aquestes esmenes del PSOE s'han rebutjat al Congrés dels Diputats pels vots en contra dels diputats del Partit Popular.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube