Imprimeix
PDF

La Consellera Camps es torna amagar darrera dels tècnics per no contestar fins quan pensa mantenir els vergonyosos expedients als tres directors de Maó

Cristina Rita parlCristina Rita denuncia que, en la sessió de la Comissió d'Educació del Parlament, es va tornar a viure un lamentable discurs de la Consellera d'Educació en referència a la situació dels tres directors d'Institut de Maó expedientats.

La consellera Juana Mari Camps no va donar ni una resposta concreta, no va acceptar ni una sola responsabilitat, sobre aquest lamentable i injust procediment. De fet, en contestació a les demandes plantejades per Cristina Rita, Camps va tornar a intentar llevar-se del mig i passar tota la responsabilitat dels expedients als tècnics, al procediment administratiu

La compareixença de Camps es va demanar poc després de ser expedientats els tres directors. A més es dona la circumstància que aquesta s'ha produït a dos dies (demà acaba el termini) que finalitzi el període per donar resposta al segon Recurs de Reposició contra la suspensió cautelar que van fer els directors.

En la seva intervenció Rita va recordar com, des d'aquell moment "hem tractat aquest tema vàries vegades i el tractarem tantes vegades com faci falta fins que els expedients disciplinaris estiguin arxivats, els directors restituïts en els seus càrrecs i compensats econòmicament amb els interessos que pertoquin pels salaris que han deixat de percebre des que van ser suspesos de les seves funcions."

La diputada socialista també exposa que aquestes possibles compensacions materials "no compensaran ni restituiran els danys morals provocats a unes persones i les seves famílies, malgrat que quan hagi finalitzat el procés puguin exercir les accions legals que trobin oportunes contra aquestes decisions."

Rita ha lamentat l'endarreriment de tot el procediment. "El dia 3 de setembre va aparèixer a la premsa de Menorca el següent titular: "El Govern insta a actuar con la 'máxima celeridad para resolver los expedientes'. En aquell moment feia un mes i tres dies des de l'obertura dels expedients. Ara ja fa dos mesos i vint-i-un dies des de que el govern va instar a actuar amb la "màxima celeritat".

Una actitud que la representant del PSOE qualifica de "vergonyosa. En lloc de fer allò que pregonaven públicament a la premsa el 3 de setembre, en realitat s'està allargant conscientment i premeditadament la tramitació dels expedients amb un únic objectiu: atemorir la comunitat educativa, especialment els equips directius i els docents. De fet la Conselleria no ha fet un altra cosa."

De fet, durant la seva intervenció Rita va fer un repàs cronològic del "despropòsit" d'aquestes actuacions. "S'obren uns expedients dia 31 de juliol per unes accions que s'han repetit en gairebé la totalitat de centres i que van ser qualificades de molt greus. Així, es va ordenar la suspensió cautelar de funcions i sou per un període de tres mesos. El 25 de setembre el Director General de Planificació, Infraestructures i Recursos Humans va aixecar-los la suspensió provisional de funcions docents, però allargà la de directors i sou fins que finalitzi l'expedient, que pot trigar fins a 18 mesos. Dia 23 d'octubre l'instructor dels expedients, després de no donar resposta a cap de les al·legacions presentades, comunicà que les faltes ja no són molt greus, sinó només greus en dos casos i lleu en un altre. Però la suspensió de funcions continua, malgrat que en el cas de la directora del Ramis únicament podia ser suspesa per 10 dies."

Davant d'aquests fet i de que demà finalitzi el termini per donar resposta al segon Recurs de Reposició Rita demanava a la consellera "què pensa fer. Pensen allargar més aquests expedients que són de clara represàlia cap a una docents?. Pensen allargar la suspensió cautelar? Com és possible que la mantinguin en el cas de la directora del Ramis?"...preguntes que només van obtenir una vaga resposta: que en poques setmanes el procediment administratiu podria haver finalitzat

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube