Imprimeix
PDF

El PSOE lamenta que els representants municipals i els consellers de l'oposició s’hagin assabentat per la premsa de la reducció de les beques per a l’escolarització de zero a tres anys

Cristina-Joana-i-Hector-El  PSOE de Menorca  considera "absolutament indigne"  l'anunci de l'equip de Govern del Consell que "reparteixen" 62.685 euros per a beques d'escolarització de zero a tres anys (beques que gestionen els Ajuntaments).

Els responsables socialistes lamenten que l'executiu insular pretengui treure rèdit polític d'una decisió que no va suposar cap mena d'increment d'aportació, sinó una redistribució de la partida d'Educació Infantil. A més aquesta redistribució es va acordar al plenari del Consell del mes de juliol de 2012 de forma conjunta, després que les representants dels Grups Socialista i del PSM-Més així ho sol·licitessin en una reunió amb la Consellera Executiva, Sra. Baillo.

La iniciativa aprovada conjuntament, i de la què es deriva aquest "fals increment", proposava destinar la reducció del 50% de l'aportació del CIM al programa 'Servei d'Atenció Educativa Infantil' (SAEI), aproximadament uns 70.000 €, a beques d'escolarització de 0-3 anys, previ informe dels Serveis Socials Municipals, i a Escoles de Música, quantitat que es repartiria de la següent manera: es prioritzaran les beques, fins a un màxim de 60.000 €, i la resta, 10.000 €, es destinarà a les Escoles de Música. D'haver-hi romanent de la partida de beques, els ajuntaments podran decidir a quin àmbit educatiu el destinen.

D'altra banda el  PSOE també vol denunciar una nova "greu deslleialtat institucional" de l'equip de Govern del Consell  en anunciar per premsa la reducció de les aportacions per aquest concepte als Pressupostos de 2014 abans que s'hagi abordat la decisió amb els Ajuntaments i que no s'hagi encara lliurat l'esborrany de pressupostos als Consellers de l'oposició. La vice-secretaria General de  PSOE Menorca i tinent de Batle d'Educació de l'Ajuntament d'Es Migjorn Gran, Elena Baquero, s'ha mostrat indignada tant per la constant reducció en les beques com per la manera d'imposar aquesta retallada. "Dimecres tenim una reunió, no ens havien concretat què volien explicar-nos, però ara ja ho sabem...ho sabem pel Diari. En aquesta reunió també s'ha de parlar d'adults;  també es reduiran en adults?, perquè ja ho havien reduït un 20%."

Davant d'aquesta realitat el PSOE "no pot admetre que s'intentin maquillar xifres i s'imposin retallades". Per als i les Socialistes l'accés a l'Educació en igualtat de condicions, l'equitat és absolutament prioritària, motiu pel qual els representants del  PSOE haurien estat absolutament oberts a cercar la manera (de la mateixa manera que es va fer amb la Proposta d'Acord de Juliol de 2012) de prioritzar el suport a les famílies amb majors dificultats i afavorir que cap fillet es quedés sense anar a l'escoleta per motius econòmics, convençuts que l'accés a l'educació a aquestes edats és fonamental, i més encara en el cas que ens ocupa de situacions de precarietat econòmica.

De fet el Grup Socialista al Parlament ha registrat dues esmenes als Pressupostos de la CAIB 2014 que van en aquesta mateixa línia: Davant del fet que el Govern Bauzà només ha previst 300.000 € en una partida destinada a ajuts a Famílies i entitats sense ànim de lucre (la mateixa quantia que per enguany), però no a ajuntaments; els representants del  PSIB-PSOE proposen  que es modifiqui el destí de la partida i s'adreci als ajuntaments. També demanden que s'hi afegeixin 700.000 € més. Cal tenir en compte que durant l'anterior legislatura el Govern progressista d'Antich destinava 1,5 milions d'euros a aquest concepte.

Així la consellera Joana Caules recorda que "el suport al model 0-3 anys a Menorca sempre s'havia tractat amb consens, des de tots els partits polítics i amb els Ajuntaments. Ens entristeix i ens indigna el canvi de tarannà de l'equip de govern del Consell Insular."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube