Imprimeix
PDF

El PSOE demana un impuls a la reconversió turística de la badia de Portmany

Torres i ManchadoEl PSOE proposa donar un impuls a la reconversió turística de la badia de Portmany, per a la qual farà falta un "acord sòlid" amb el conjunt del sector.

Davant de l'actual "paràlisi" dels governs de Vicent Serra al Consell i de Pepita Gutiérrez a l'Ajuntament, el PSOE aposta per recuperar els estudis previs i tota la feina de planificació que es va fer a l'anterior legislatura gràcies als governs progressistes de l'illa i de Balears. Són propostes que s'han fet avui amb motiu de la jornada de debat que ha organitzat l'Agrupació Socialista de Sant Antoni al voltant del futur turístic del municipi, que compta amb la participació com a convidat del senador socialista per Mallorca Antoni Manchado, que va ser un dels promotors de la primera reconversió turística del municipi de Calvià. 

Per presentar la jornada, aquest matí han fet una roda de premsa el secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, de l'Agrupació Socialista de Sant Antoni, Pep Marí 'Marge', com a promotor de la mateixa, el secretari general de l'Agrupació Socialista de Sant Josep de sa Talaia, Albert Marí, i el mateix senador Antoni Manchado.

El secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, ha lamentat l'actual situació d'abandonament per part de Vicent Serra dels projectes de reconversió iniciats l'anterior legislatura. Segons Torres, "la medicina del PP ja sabem quina és: barra lliure sense control ni planificació", el que suposa oferir "les mateixes receptes que durant els anys 70 i 80". "La Llei Delgado ha obert la porta a la legalització massiva d'obres il·legals i a l'autorització de qualsevol activitat en qualsevol punt del territori", ha denunciat el secretari general de la FSE-PSOE.

Els secretaris generals de les agrupacions socialistes de Sant Antoni de Portmany, Pep Marí 'Marge', i de Sant Josep de sa Talaia, Albert Marí, han destacat la necessitat d'actuar de manera conjunta entre els respectius ajuntaments, atenent a la continuïtat de la badia com a una única destinació turística.

Pep Marí 'Marge', organitzador de la jornada de debat d'avui, ha destacat que els socialistes de Sant Antoni "buscarem el màxim consens amb el conjunt del sector" i ha alertat que "cada vegada augmenta l'emergència" per l'agreujament dels "problemes endèmics del model turístic", com són la mala imatge, els problemes de brutor, remors o delinqüència. A més, l'esforç de modernització que fan empresaris d'altres zones turístiques de l'illa està espitjant el turisme de baixa qualitat cap a la badia de Sant Antoni, que "són els únics que agafen aquest tipus de turisme".

Respecte a Sant Josep de sa Talaia, el secretari general de l'Agrupació Socialista ha destacat el lideratge de l'anterior govern de Josep Marí Ribas 'Agustinet' per iniciar importants projectes de millora de la qualitat de la zona de Cala de Bou. Justament aquest dimarts, com ha recordat Albert Marí, es posa la primera pedra del projecte d'Auditori des Caló de s'Oli, promogut pel govern d''Agustinet', que va aconseguir els més de 4 milions d'euros de pressupost a través del fons FOMIT. Albert Marí també ha reclamat que es recuperi el projecte de passeig litoral, valorat en uns 15 milions d'euros, per al qual el Ministeri de Medi Ambient va comprometre pressupost per a la redacció el projecte i que amb el PP ha quedat oblidat.

El senador Antoni Manchado ha explicat la seua experiència en l'impuls de la primera reconversió turística del municipi de Calvià. Segons ha dit, per fer possible aquestes iniciatives "fa falta governs municipals que tenguin iniciativa i vulguin liderar aquests projectes" i aconseguir "inversió pública que faci de tractora de la inversió privada". "Per aconseguir convèncer els que han d'invertir, que no són els ajuntaments, el que fa falta és presentar projectes sòlids, arrelats al territori, factibles, però que siguin valents". "La manera que nosaltres utilitzàrem a Calvià va ser invertir molt de temps a fomentar la participació ciutadana i del sector privat. El consens públic-privat és fonamental", ha insistit el senador.

Antoni Manchado participa en un dinar col·loqui sobre la reconversió turística de Sant Antoni que tendrà lloc al Club Nàutic, organitzat per l'Agrupació Socialista, i que comptarà amb la participació de representants dels sectors econòmics i ciutadans del municipi. Un lloc, el Club Nàutic, que després de la reforma integral de les seues instal·lacions i com a exponent de la importància de les activitats relacionades amb la badia i la mar com a gran valor turístic, "representa el punt d'inici de la reconversió turística de Sant Antoni", segons ha destacat el secretari general dels socialistes en aquest municipi, Pep 'Marge'.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube