Imprimeix
PDF

PSOE-Pacte demana la incompatibilitat de Vicent Serra sobre transport públic per "amistat íntima" amb un dels empresaris

Incompatibilitat Vicent SerraPSOE-Pacte ha demanat avui formalment que el president del Consell d'Eivissa, Vicent Serra, "s'abstengui en totes les decisions que es prenguin als òrgans administratius" de la institució que facin referència a "acords sobre el transport públic a l'illa d'Eivissa que afectin H.F. Vilás".

Atenent la legislació actual que regula les causes d'abstenció en procediments administratius, PSOE-Pacte en demana la incompatibilitat "a causa de la seua amistat íntima" amb el responsable de dita empresa privada, una de les concessionàries del servei de transport. Els consellers Patricia Abascal i Juanjo Cardona, i el regidor Rafel Ruiz, han registrat aquest matí la petició formal d'incompatibilitat del president.

Després de registrar el document, els consellers i el regidor han argumentat que "el mateix Vicent Serra ha reconegut aquesta amistat íntima" en diferents aparicions públiques. A més, els ha unit fins i tot una relació laboral en el passat, de la qual Serra n'ha fet elogi de manera pública. Segons Patricia Abascal, "hi ha hagut des del primer moment una intenció de Vicent Serra de boicotejar el funcionament de l'estació, el mateix interès que tenen les empreses de transport". Així, tenint en compte que Serra ha anunciat la seua intenció de tancar el Cetis, en contra de l'interès general, dels seus propis actes, de l'Ajuntament d'Eivissa i de les mateixes resolucions judicials, PSOE-Pacte considera que aquesta decisió té com a única explicació l'amistat que uneix Serra amb aquesta empresa, amb la qual coincideixen plenament en els objectius de tancar la nova estació. "El senyor Serra, en comptes de defensar l'interès general, ha arribat a un punt de defensar únicament l'interès dels empresaris", ha criticat Abascal.

El conseller Juanjo Cardona ha criticat el nul interès de Serra en la defensa del transport públic, que ha estat desmuntant d'ençà que va començar a governar. Una mostra dels enganys de la seua política, segons Cardona, és l'anunci fet ahir per part del Consell d'invertir en un nou sistema de recompte de passatgers, quan al Pressupost 2014 només han previst 3.000 euros en inversió. La situació s'ha agreujat, segons el Consell, fins al punt de voler fer tancar una estació i "tornar al carrer, quan totes les sentències ja han dit que és molt millor el Cetis que la situació anterior.

El regidor Rafel Ruiz ha manifestat que a l'Ajuntament d'Eivissa"opinam tots el mateix", tant equip de govern com oposició, en relació als beneficis de la posada en marxa de l'estació d'autobusos. Aquest és la mostra més evident, segons Ruiz, que Serra no defensa l'interès general de la ciutadania: "El servilisme del senyor Serra cap als empresaris és terrorífic", ha lamentat el regidor de PSOE-Pacte.

En l'escrit registrat avui, PSOE-Pacte remarca que l'anunci del Consell d'Eivissa de tancar la recentment oberta estació d'autobusos va ,no només en contra del criteri de l'Ajuntament d'Eivissa, sinó també en contra de totes les resolucions judicials que s'han emès en relació a aquest assumpte i dels seus propis actes, després que fins al moment hagués donat totes autoritzacions a la referida instal·lació. Recordem que les resolucions judicials han coincidit totes elles que és indubtable la millora del servei al ciutadà que suposa l'eliminació de l'estació a l'avinguda Isidor Macabich i la posada en marxa del nou servei central al Cetis.

Pel que fa a la resolució del TSJB en relació a la suspensió del decret de l'Ajuntament d'Eivissa que ordenava el trasllat al Cetis, PSOE-Pacte insisteix que tampoc aquesta considerava que l'obertura del Cetis anàs en contra de l'interès general, sinó al contrari, també ressaltava els inconvenients de les parades al carrer i destacava els beneficis de l'estació. Aquesta resolució es referia únicament a un conflicte de competències, considerant de manera cautelar que l'ordenació del transport públic correspon al Consell d'Eivissa i no a l'Ajuntament. Per tant, PSOE-Pacte considera que el que hauria de fer el Consell d'Eivissa és decretar el trasllat al Cetis de manera directa, i no com a conseqüència d'un ordre -ara suspesa cautelarment- emesa per l'Ajuntament, però en cap cas decidir tancar l'estació i tornar els autobusos al carrer.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube