Imprimeix
PDF

Els tristos pressupostos del Consell posen en entredit la suposada millora de la nova Llei de finançament

Vicenç turEl PSOE Menorca lamenta l'intent de vendre un augment en Benestar social, quan aquest nomes es deu a un canvi comptable amb les partides que es destinen al pagament de la Seguretat Social dels treballadors.

"Són uns Pressupostos bastant tristos. Demostren que la feina d'aquest Consell és purament comptable. No hi ha ni una acció política de lideratge. Demostren molt poques ganes de fer acció política i de dur a terme una política activa en favor de la reactivació econòmica, i sobretot, en favor de la gent que ho passa pitjor." Aquesta és la primera valoració respecte als comptes públics del Consell per l'any que ve per part del Secretari General del PSOE Menorca, Vicenç Tur.

Tur s'ha referit a la rebaixa de 4,5 milions respecte dels pressupostos d'enguany i a les declaracions del mateix President Tadeo assegurant que amb el nou sistema de finançament a Menorca arribaran uns 3 milions d'euros més. "Es tracta d'unes declaracions sorprenents; ja es comença a demostrar el mal pacte" que suposa la nova Llei de finançament dels Consells per a Menorca; "un acord que ells van vendre com un gran èxit."

De fet si s'analitzen els ingressos corrents, comprovem com el Govern Balear aporta 1.115.113 euros manco que 2013. Aquesta retallada posa en valor el que suposava el xantatge que l'executiu Bauzà va incorporar als Pressupostos autonòmics per forçar l'aprovació de la nova Llei de finançament (quan a la disposició addicional 19a del projecte de Pressupostos del Govern es preveien uns doblers 'extra' per al finançament dels consells -3 milions per a Menorca- condicionats a què s'aprovés la nova Llei de Finançament) ja que si a la retallada de més 1,1 milions d'euros s'hi afegissin la pèrdua d'aquests tres milions, la situació econòmica del Consell per 2014 hauria estat molt complicada. En definitiva "l'equip de govern del Consell va sucumbir a aquesta doble pressió i va acceptar una Llei de finançament insular de la que ja n'estem veient les primeres conseqüències."

En relació a Benestar Social i el suposat 'rècord' de dotació pressupostària el PSOE Menorca lamenta que, en una nova demostració de la seva capacitat de d'enginyeria comptable, intentin vanagloriar-se d'aquest suposat augment quan més del 90% per cent d'aquest increment es deriva del pagament de la Seguretat Social dels Treballadors del Departament –fruit d'un canvi comptable que l'equip de Govern no va voler explicar ahir-.

Pel que fa a les inversions, aquest és un dels aspectes on més s'evidencia "la incapacitat política" de l'equip de Govern. "L'única inversió que el president esmenta en la Memòria pressupostària és l'ampliació de la Carretera General –projecte que compta amb finançament gràcies al Conveni que van tancar els Governs Antich i Zapatero-. I en l'estat de Despeses hi ha, de nou, les inversions estatutàries que va deixar compromeses l'anterior executiu: les Sales Multifuncionals, s'Enclusa i la Fibra Òptica. Respecte a aquestes dues darreres resulta curiós que, tal i com ja va passar en els Pressupostos d'aquest any, per 2014 es torna a pressupostar pràcticament l'import total dels dos projectes, tot i que, durant aquest 2013, no s'ha vist ni una sola màquina treballant-hi...veurem què passarà l'any que ve."

Vicenç Tur també lamenta que aquests Pressupostos que no comptin amb els Ajuntaments -s'ha eliminat completament el Pla Insular de Coorperació- com a institucions més properes, per a reactivar economia, per realitzar inversions i per prestar serveis de forma compartida. De fet Tadeo sembla reconèixer aquesta situació quan anuncia, tot i que de manera molt genèrica, que 'els ajuntaments rebran alguna quantitat per a obra pública'-

Finalment el Secretari General del PSOE de Menorca s'ha referit al mantra que per al PP ho justifica tot: el cas Cesgarden. Tur denúncia que l'estratègia del PP de fer oposició de l'oposició amb aquest cas –un cop han cremat l'argument de l'herència socialista - o la incapacitat de defensar els interessos de Menorca davant d'altres administracions ja està causant perjudicis als menorquins i menorquines. "Hi ha un pagament d'un milió i mig l'any que ve per fer front a aquesta sentencia, però els pressupostos que han presentat cauen 4,5 milions (i la previsió de Tadeo és que amb el nou sistema, n'arribin 'a l'entorn de tres'). El Govern rebaixa la seva aportació als Pressupostos del Consell i en canvi tornem a veure que no hi ha ni una partida, ni un compromís ferm, de reclamació d'ajut a la resta d'institucions per pagar aquesta sentencia –a diferència que succeeix amb

d'altres municipis de Balears on el Govern sí ajuda a pagar les condemnes d'ajuntaments governants pel PP-. En definitiva, no aixequen la veu davant Bauzà i empren Cesgarden com a excusa per fer una rebaixa que és tres vegades superior al que es paga de la sentencia."

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube