Imprimeix
PDF

La conselleria d'Educació tanca la boca als consells escolars insulars i municipals

logo rosaEl PSOE Menorca denúncia que la Conselleria d'Educació s'excusa en la modificació del Consell Escolar de les Illes Balears feta en compliment del Decret5/2012, de mesures urgents en matèria de personal i administratives per a la reducció del dèficit públic del sector públic de la comunitat Autònoma per modificar també els consells escolars insulars i municipals.

Així el Govern aprofita per restar representativitat als sectors educatius a favor de l'administració, el mateix que ja va passar amb el Consell Escolar de les Illes Balears.

Els representants socialistes adverteixen que si s'aprova l'esborrany al qual han tingut accés, no només hi haurà menys nombre d'integrants d'aquests òrgans participatius, sinó que aquests seran escollits majoritàriament pels Consells Insulars, restant possibilitats d'elecció als diferents sectors.

De fet més de la meitat dels membres dels consells escolars insulars i municipals seran nomenats a proposta de l'administració, és a dir, a dit i no en representació del seu sector. A més la proporció del professorat entre pública i privada és de 3 a 2, cosa que no es correspon amb la proporció dels centres ni del professorat de l'escola pública i de l'escola privada.

Segons el PSOE, aquesta manipulació dels òrgans democràtics és la reacció a la postura del Consell Escolar de Menorca sobre el TIL i als problemes que es van suscitar amb la dimissió de la presidenta i vicepresidenta i el nomenament d'un secretari fidel per part del Consell Insular de Menorca.

La normativa que es modifica per fer-ho possible és el decret 19/2003, de 14 de febrer, de regulació dels consells escolars insulars i dels consells escolars municipals de les Illes Balears que va ser vigent en època de l'anterior Govern del PP, de 2007 al 2013, sense que fos modificat en aquell moment. Així queda clar que el PP d'aquesta legislatura és encara d'arrels més conservadores, més autoritàries i menys democràtiques que el de les altres.

De fet aquesta iniciativa de la conselleria d'Educació del Govern Bauzá va en contra de l'article 27.5 de la Constitució que estableix, molt clarament, la participació de efectiva de tots els sectors afectats en la programació general de l'ensenyament.

La consellera Joana Caules, la diputada Cristina Rita i els representants socialistes als ajuntaments de Menorca, denunciaran en les respectives institucions aquesta posició de la Conselleria en contra de la participació i la democràcia de la comunitat educativa.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube