Imprimeix
PDF

Font presenta esmenes al Pressupost de la CAIB per millorar en 8,14 milions el finançament de Formentera

Margalida Font PleLa diputada no adscrita de Formentera, Margalida Font, ha presentat 19 esmenes al Pressupost del Govern de les Illes Balears per a l'any 2014, amb l'objectiu d'augmentar en 8,14 milions d'euros la inversió de l'Executiu en l'illa de Formentera.

Font a qualificat de molt dolent el projecte de pressuposts de la CAIB per al 2014, que "aprofundiran més en la precarietat i la desigualtat". Considera la diputada deplorable que Bauzá "deixi de negociar inversions estatutàries" amb Madrid, i per tant, el finançament que arribarà de Madrid també serà escàs. Les Balears tornen a estar "a la cua d'Espanya, una vegada més, amb 66 euros per habitant, quan la mitjana és de més de 200 euros a nivell de tot l'estat".

Per compensar la manca d'inversió a Formentera, la diputada ha presentat aquestes esmenes, la més quantiosa de les quals contempla 3,23 milions d'euros per cancel·lar el deute i pagament de la transferència de residus entre la Planta de Transferència de Formentera i l'abocador de Ca Na Putxa a Eivissa.

Altres esmenes destacades són una dotació de 600.000 euros per la promoció turística de l'illa; 600.000 euros per l'ampliació de la segona fase IES Marc Ferrer; una inversió de 200.000 euros per la Millora de l'emisari; una partida de 250.000 euros per l'inici de la construcció Museu de Formentera; 250.000 euros per l'ampliació de serveis de Formació Professional; una inversió de 300.000 euros per impulsar la construcció de la Cooperativa Agrícola; 300.000 euros per l'adquisició d'un TAC a l'Hospital de Formentera; 300.000 euros també pel forment del sector agrari; i una partida de 200.000 euros per la segona fase de la implantació del sistema de cobertura WIFI.

També reclama sous per a normalització Lingüística, l'ampliació d'especialistes del Conservatori, ajuts pel manteniment de la xarxa a la comunitat de regants, ajuts per a projectes d'investigació en matèria d'agricultura, ramaderia i pesca, la rehabilitació elements etnològics de la finca pública de Can Marroig: 90.000 euros, el finançament per a ajudes al desplaçament per a alumnes de Formentera que estudien a la UIB i per els que cursen ensenyaments universitaris oficials que no s'imparteixen a les Illes Balears, mesures de promoció, protecció i serveis per a la dona a Formentera, programes i atenció drogues, i programes d'integració i atenció integral als nouvinguts. Aquestes esmenes han estat consensuades amb el Consell de Formentera. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube